Török Gáborral ellentétben megmondom; MZP tarolni fog, a jelek nem hazudnak…

Török Gáborral ellentétben megmondom; MZP tarolni fog, a jelek nem hazudnak…

 Kristálygömb, kártya, gyűrű, teafű – Otthon is kipróbálható jóslásfajták |  Nők Lapja

Kissé személyes leszek, elnézést kérek érte.

Leteszem a voksom és kijelentem, ezt az előválasztást MZP megnyeri. Minden kimondott, vagy ki nem mondott gyakorlattal és logikával ellenkezik, hogy elemzőként valaki teljesen konkrétan letegye a voksát a szavazatok végső összesítése előtt. Pont azzal szembesülünk nap, mint nap, hogy nincs olyan politikai elemző, aki ne panaszkodna arra, hogy a jelenlegi helyzetben annyi a kiszámíthatatlansági faktor, hogy nem meri megjelölni az előválasztás várható győztesét. 6 párt, esetleges Fidesz trollkodás, visszalépések, hol ennek, hol annak a javára, csendes támogatások a háttérből… valóban kifejezetten sokdimenziós a képlet. Minden megbecsülésem pl. Török Gáboré és a hasonló elemzőké, de ez az előválasztás pont azt mutatja meg, hogy a komplett magyar politikai elemző szakma felett vagy eljárt az idő, vagy elkényelmesedtek. Mert annyira védik a reputációjukat, hogy inkább nem mondanak semmit. Én persze bátor vagyok, mert egy blogon, álnéven, könnyen nyilatkoztat ki az ember, azonban végtelenül bosszant, hogy az elemző szakma a legalapvetőbb jeleket sem veszi észre.

MZP nyerni fog, sőt valószínűleg tarolni. Miért?

  • Egyrészt, mert a részvétel magas. A DK-nak pedig van ugyan egy stabil, elkötelezett szavazói magja, azonban az nem bővíthető.Minél többen szavaznak, Klára asszony esélye úgy csökken.
  • Rengeteg fiatal szavaz a visszajelzések alapján, akik idáig nem mentek el az urnákhoz, de most igen. Ők pedig korszak és ellenzékváltást is akarnak. Következésképp vélhetően nem Dobrev Klárára fognak szavazni.
  • A kiábrándult jobbosok a visszajelzések alapján szintén megmozdultak, mert hosszú évek után találtak egy alternatívát MZP személyében, ők sem Gyurcsánynét fogják támogatni.
  • Ahogyan az első fordulóban, az időszakos adatok most is folyamatosan kiszivárognak. Korábban már írtam erről, hogy ki minél hamarabb ül fel az MZP hajóra, később annál magasabb igényt nyújthat be a támogatásért. Az MSZP és Párbeszéd ezt látta meg, és kapott észbe. Kivártak, majd a kiszivárgott adatok alapján az utolsó pillanatban besoroltak MZP mögé.
  • A DK nemtelen fideszezős kampánya is árulkodó. Láthatóan érzik a vesztüket, hiszen ők is látják a kiszivárgott számokat.
  • Egyszerűen MZP mögött van most egy un. „felhajtó erő”. Erről is írtam már korábban, ha nem hibázik, ő lehet a magyar Macron.   

Egyszóval nyerni fog.

Megkockáztatom csak valami ordas csalással lehet megállítani. És ha ezt megnyeri, talán lesz egy kis nyugtunk, majd pont ezt a felhajtó erőt kell megtartania ahhoz, hogy majd áprilisban is győzedelmeskedhessen.

Most már csak annak szurkoljunk, hogy minél nagyobb arányban, minél egyértelműbb felhatalmazást kapva nyerjen/nyerjünk!

Hajrá, Hajrá, Hajrá, a demokrácia régen látott szép napjait élhetjük át épp!

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741