Érkezik az a 11 ezer milliárd? Rajtad áll Viktor.

Érkezik az a 11 ezer milliárd? Mikor szólal meg a lelkiismereted Viktor? Avagy, meddig halogatjuk az Európai Ügyészséghez való csatlakozást?

A kérdés mondhatni költői. Ameddig csak lehet, és ha tudjuk, még azon túl is.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ugyanis egyenértékű lenne azzal, hogy a nagyrészt (tisztelet a kivételnek) kézi vezérlésben tartott magyar igazságszolgáltatás mellett, avagy azzal szemben, valós, független, ügyészségi, nyomozati munka indulhatna el Magyarországon, ami többek számára egyenlő lenne a szó szoros véggel. Sok ezer milliárd forint elköltése, felhasználása kerülhetne utólag is górcső alá, köztük pár centiméteres kilátók épülése a magyar ugaron, esetleg el sem készült utak, üzemek létesülése, stb. Kisarkítva, ha az EU Ügyészség bebocsátást nyer, akkor a közvetlen NER kör jelentős része választhat, hogy megindul, mondjuk Új-Zéland felé, amivel nincs kiadatási egyezménye hazánknak, vagy kockáztatja a hosszas jogi procedúrát és a tényleges felelősségre vonást. Éppen ezért a jelen kormány mindenféle látszatintézkedést, kamu korrupció ellenes bizottságot és számtalan egyéb kisebb feltételt passzíroz át nap mint nap a parlamenten (nem is marad idő a finn és svéd NATO csatlakozások elfogadására), hátha meglágyul a brüsszeli bürokrácia jég szíve.

Ezért esik a forint és a zloty - Portfolio.hu

kép: portfolio

Miközben hónapok óta pontosan tudjuk, hogy ezt az egyetlen egyet kéne teljesítenünk és újra nyílnának a csapok. Az ország közben zuhan, a pávatánc sosem látott magasságokban zajlik, devizatartalékunk 3 hónapnyi van, a gatyából kikandikáló meztelen ülepünk pedig éppen megfagyni készül ezen a télen az elképzelhetetlenül magas energiaárak matt. Minden elképesztően drága, de hazánkban, még egyharmaddal drágább, mint bárhol másutt, hiszen időközben rekord magasságokban az Euró és Dollár árfolyam, ergo mi mindenért az amúgy is drága ár felett még 30%-kal többet fizetünk.

Lehetne mindez másként, levegőhöz juthatnánk, ha végre rájönnénk, hogy a szövetségeseink a szövetségeseink és nem piszkítanánk oda folyamatosan, ahonnan eszünk. ill. csak ennénk, mert most Brüsszel megunta a kétszínűséget és nem ad enni, ha közben szidjuk, meg elmondjuk mindennek, de persze a pénze azért kell.

Az a nagy helyzet, hogy ez patthelyzet. Vagy kiadunk kb. ezer embert, ezer nagyon gazdag embert, ezer nagyon befolyásos embert, ezer, az EU pénzeken meghízott elvbarátot, vagy megszívatnak 10 milliót.

1000 ember a 10 millióval szemben. Ha kenne csipetnyi erkölcsi tartás, morális gát, ez nem lenne kérdés, hogy ezer ember miatt nem hagyunk szenvedni egy egész népet, de úgy tűnik nincs ilyen gát.

Hónap óta alkudozunk és reménykedünk, hátha Brüsszel kapja el előbb a kormányt. És közben az ország helyzete egyre rosszabb. Már az öngyilkos kínai hitelt is belengettük, amit csak kétségbeesett afrikai országok vettek fel eddig és buktak bele szinte kivétel nélkül, de akkor sem akarjuk odaadni az ezer elvtársat.

Ki bírja vajon tovább? Három hónapra elegendő devizája van az országnak, vagyis ha minden így marad, karácsonyi ajándéknak jöhet pont egy államcsőd.

Ez innentől a te játékod Viktor! Te, aki ismered a magyar nép lelkét, talán még szereted is azt, mikor szólal meg a lelkiismereted? 1000 vagy 10 millió?