Nem léphetsz vissza Péter!

 

Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán.

Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?  

A második, hogy sikerül-e nyíltan is felvállalni az eddigi fű alatti, de egyre egyértelműbb DK – Jobbik koalíciót, amire Jakab Péter megnyilatkozásaiból látunk jeleket.

BP-nek-2020-7

Fotó: https://index.hu/belfold/2021/10/01/karacsony-gergely-es-marki-zay-peter-osszefog-a-masodik-forduloban-dobrev-klara-miniszterelnok-jelolt-elovalasztas/

A második kérdés, igazából nem kérdés. Egész egyszerűen azért, mert még a józanabb Jobbikosok is nagy eséllyel inkább Márk – Zayt húzták be már az első fordulóban is Jakab helyett, mert egész egyszerűen bár természetesen szeretik a pártvezérüket, de nem hitték el, hogy kormányalakításra és kormányzásra képes. Ha most ehhez képest Jakab nyíltan Dobrev mellé állna, ami megfelelő háttéralkuk és garanciák esetében biztos, hogy csábító lenne, de ezzel végképp kivégezné a maradék hitelességét is. Ez azonban csak a kisebbik baj lenne. A nagyobb, hogy nem lenne semmi értelme, mert a Jobbik szavazóbázisa kizárt, hogy megszavazza Klára asszonyt. Karácsonnyal szemben is neccesen, aki ugyan ki van kiáltva (és valljuk be nem véletlenül, mert tényleg ez sugárzik róla a vidéki emberek szemében) egy puha, pesti úri fiúnak, aki ráadásul már elbukott egy miniszterelnöki kampányt, de Márk –Zayval szemben aztán végképp nem.

És ez át is vezet az első, tényleges kérdésre. Márk - Zay vagy Karácsony? Minden bizonnyal Gergőt sokan szeretik, ez nem kérdés. Mint ahogyan Klára asszonyt is, akinek ugyan még le kell vetkőzni a családjára jellemző pózőr megnyilvánulásokat és meg kell találni a saját hangját, mert ettől sokkal hitelesebb és szerethetőbb lenne.

Hármuk közül azonban Péterben van meg egyedül, amire a jelenlegi kormánykritikus, magyar szavazók igazán vágynak.

EGYSZERŰEN RÓLA HISZIK EL, HOGY Ő EZT MEG TUDJA CSINÁLNI.

Mert természetes és önazonos. Nem bizonytalankodik, nem pózőrködik, nem játssza túl, nem játszik verbális kivégzőosztagot…

Nem mellesleg az alkalmasság tekintetében is az első helyen áll. Utána Klári, és az alkalmasság határán pedig Gergő.

Ezt a hitet pedig sokszázezer szavazatra lehet váltani. Túl azon, hogy nem kérdés, hogy Pétert támogatnák a Jobbik szavazók (Gergőt már nem biztos) és nem mellesleg a Momentum tagság is a következő előválasztási fordulóban, és ha Gergő is beáll mögé, ez megvan.

Szóval, Kedves Péter!

 Nem, nem léphetsz vissza semmiképp.

  • Ha te leszel a jelölt a Fidesz eddigi teljes választási – lejáratási stratégiája mehet a levesbe.
  • Ha te leszel a jelölt, Pest mellett a vidék is felsorakozik mögéd.
  • Ha te leszel a jelölt, lesz hitük a változást akaróknak, hogy 22-ben lehet nyerni!

Mindenkit szeretnek az ellenzéki oldalon, de ezt fel kell vállalnod! Nem léphetsz vissza!