Rokaffy Farkas

2022.máj.18.
Írta: R.Farkas 54 komment

Márki – Zay és a teljesíthetetlen küldetés

Márki – Zay és a teljesíthetetlen küldetés

Aprócska hírként merült fel az országos médiában, hogy a legutóbbi közös miniszterelnökjelölt beváltja korábbi ígéretét és pártot alapít. „Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó”, tartja a mondás és Márk –Zayról, alkalmasságáról, messianisztikus attitűdjéről…  sok mindent el lehet mondani, de hogy ne lenne köznapi értelemben korrekt ember, azt aligha. Megígérte, megcsinálja. A kérdés csak az, hogy minek?

PAP 5689

Nagyon jó lett volna ez a jobbközép párt, ami elmondása alapján egészen a liberális spektrumig nyitott lenne, csak éppen nem most, hanem egy évvel ezelőtt. Egy évvel ezelőtt azonban ő még direkt nem akart pártot. A politikai érdekérvényesítés eszközének gondolt pártpolitikát elvből elvetette, lenézte, mert nem a pártban, mint eszközben, hanem a mozgalomban hitt. Most már hisz benne, csak éppen későn. Ugyanis egy veszteshez nem túl vonzó csatlakozni. És ő az. Hatalmas küzdelmébe kerül majd, hogy egyáltalán Hódmezővásárhelyen megtartsa a polgármesteri székét, bár erre azért van esélye, egész egyszerűen mert az neki való. Az idealista, a vásárhelyi piacon minden nénivel leállok beszélgetni hozzáállás, - mert ott az kell, meghallgatva problémáikat, megkérdezve, hogy mi újság az épp érettségiző unokájukkal, -  az országos média kezelésénél már nem működik, mint bebizonyosodott.

Márki - Zay szinte még be sem jelentette pártja alapítását, korábbi szövetségesei már szinte mind elhatárolódtak tőle, vagy kijelentették, hogy nem kívánnak csatlakozni hozzá. Sem egy Lukács Katalin, sem egy Gémesi György, sem senki nem akar egy olyan közegben egyáltalán nyílt, aktív és felvállalt ellenzékiséget demonstrálni, mint a jelenlegi. Ki csatlakozna vajon, amikor kijelenthetjük, hogy minden eddiginél nagyobb fokú, kvázi Fidesz teljhatalom van, amikor Márk –Zay a bukás szinonimája, amikor az emberek nagy többségének elege van összességében a politikából, és ellenzéki politizálásnak egyszerűen nincs realitása mindaddig, amíg az elkerülhetetlen gazdasági romlásból faadó elégedetlenség utat nem tőr magának a társadalomban.  

Márki – Zay nem tanult semmit. Boldog idealista. Becsületes, be akarja tartani a szavát, egy olyan társadalmi közegben, ahol évtizedek óta az önzés legmagasabb fokára nevelik ennek az országnak az állampolgárait. Módszeresen kiölték belőlünk az empátiát, a kölcsönös segítségnyújtást, a szeretet cselekedeteit… Mindegy hány ukrán nőt és kislányt erőszakolnak meg, mindegy hány ezer civilt lőnek agyon nap, mint nap a határunktól nem messze az agresszor orosz katonák, mi magyar választópolgárok ülünk a fotelben és csak az érdekel, hogy olcsóbban kapjuk a gázt… Ez ma a magyar társadalom közállapota. És, ami a legborzasztóbb, hogy mindez keresztény alapon „megideológizálva” zajlik.

Kedves Péter, teljesen felesleges pártot alapítanod. Bukásra van ítélve, mint ahogy előtte a mozgalmad is arra volt. Ez nem a vásárhelyi piac. Itt taktika kell, manipuláció kell, alkuk kellenek és temérdek pénz. Aztán, ha egyszer majd ezek mennek, akkor lehet újra becsületre, szépre, jóra, értékekre nevelni ezt a népet.  

Majd egyszer…

Előtte még keresztül kell mennünk azonban a rekord infláció, a 2000 forintos sertéscomb, a 700 forintos kenyér és benzin, a 400 forintos euró és az elértéktelenedő bérek tisztítótüzén.

Akkor majd feltámad az igazságérzetünk, persze az is csak önzésből…  

Oktatás és egészségügy önálló misztérium nélkül... továbbra is

Oktatás és egészségügy önálló misztérium nélkül... továbbra is

Felszállott immáron az a bizonyos füst és hosszas találgatás után Orbán Viktor miniszterelnök keretet hirdetett. Előzetes találgatások és esélylatolgatások után az 5. Orbán Kormány megalakul. Mondhatni meglepetések nélkül.

orbán viktor orbán kormány

                         kép; portfolio

Stabil, megkérdőjelezhetetlen alapemberekkel, mint Pintér Sándor, vagy Varga Mihály. Kegyvesztettségből visszatértekkel, mint Lázár és Navracsics. Mutatóba egyetlen hölggyel, lám nekünk is van női miniszterünk Varga Judit személyében, és feltörekvő ifjú titánokkal, háttérben megbúvó szürke eminenciásokkal, súlytalan és súlyos figurákkal.

Talán nem is a személyek a lényegesek, bár nyilván minden névnek oka és üzenete van egyen-egyenként, hanem az összeállítás logikájának, az egész, komplett kormány megítélésnek az üzenete az, ami fontos.

Mi következik ebből a felépítésből?

 1. A tényleges hatalom és irányítás egyértelműen koncentrált és megkérdőjelezhetetlenül egy kézben van.
 2. Összességében nem konkrét szakterületeket ölelnek magukba a különböző minisztériumok (nyílván egy-két speciális területtől eltekintve, mint hadügy vagy agrárium) hanem egy „ömlesztett”, adott feladatelosztás alapú kormányzásra van felkészítve a rendszer. Mindenki központilag kapja a konkrét feladatokat – parancsokat – amit illik kezét –lábát törve szaktudás vagy alapvető érintettség nélkül végrehajtani. A miniszterek – minisztériumok többségében nem szakpolitikusok ülnek, (tisztelet a kivételnek, lásd Varga Mihály…) hanem politikusok, akik szakterületek ellátásával vannak megbízva. Hatalmas különbség. Nem fognak harcolni a saját tárcájukért, a hozzájuk tartozó területek érdekérvényesítésért, mert nem is a minisztériumukhoz kötődnek, egy-egy szakterület hozzáértő szerelmeseiként , hanem a kötődésük tárgya a kormányfő személye. Nem egy korábbi kórházigazgató fog miniszterként kézzel lábbal hadakozni az egészségügyi reform véghezviteléért, nem egy tanárember az oktatás elodázhatatlan modernizációjáéért, akik esetleg saját korábbi életszakaszukból tudnák, hogy hol szorul foltozásra a rendszer, hanem egy politikus, aki megkapja, nem mellesleg ezeket a feladatokat is.  
 3. Láthatóan a kormány - kis túlzással fele – valamiféle a gazdasággal kapcsolatos feladattal van megbízva. Több elemző pont ezért ezen a területen garantált káoszt vizionál. Nehéz lesz határokat húzni a Varga, Nagy, Palkovics, Lázár, a háttérben Matolcsi fogat együttműködésében. Lehet azonban pont ez a cél. Hogy meglegyen köztük a rivalizáció és nem mellesleg meglegyen a kontroll. Kontrollálják egymást, egész egyszerűen azért, mert a B és C liga bukó emberein keresztül egyre nyilvánvalóbban látszik, hogy a korábbi évek uniós pénzesője sokakat elszemtelenített.
 4. A következő Orbán kormány a sok gazdasági jellegű tárca kreálásával láthatóan ott akarja folytatni, ahol abbahagyta. Jön az uniós pénz, nekünk pedig el kell költeni. Nos ez egy nagy kérdés, hogy így lesz-e? Minden jel arra mutat, hogy nem. Hogy nem lesz uniós pénz és összességében egyáltalán nem lesz pénz. Nyilván ez függ majd az ukrán háborútól, attól, hogy mennyire szigetelődünk el az EU-n belül… sok mindentől.

Mindenesetre sok sikert a következő kormánynak is. Legyenek az ország épülésére!

Az előjelek azonban nem jók. Ezzel a csapat és taktikai felállással ugyanis nem az látszik, hogy kezelni akarnák az ország bajait; oktatás, egészségügy, versenyképesség növelése, hanem a túlélésre és a vélhetően érkező EU-s pénzek megfelelő helyekre történő becsatornázására készülnek fel látványosan.

Ez nem jó. Nem ez az ország érdeke.   

Gyurcsány Ferenc húzz a f***ba!

Gyurcsány Ferenc húzz a f***ba!

Néhai kommunikáció szakos tanárom hallgatóinak lelkére kötötte, hogy soha, semmilyen verbális vagy írott megnyilatkozásunkat ne kezdjük mentegetőzéssel, bocsánatkéréssel. A vulgaritást sugalló cím miatt én most mégis ezt teszem. Bár miután az ukrán Kígyó sziget védőinek legendás mondata, miszerint „Orosz hajó húzz a faszba” a teljes világsajtót bejárta, talán ennyi nekem is belefér. Bele kell, hogy férjen, hátha a címzett így talán végre megérti. Kevés az, hogy bebújik a felesége mögé. Kevés az, hogy onnan néha kikandikál és eljátssza az önmérsékletet. FEL KÉNE FOGNIA, HOGY SZEMÉLYE, POLITIKAI LÉTEZÉSE, AZ ÁLTALA ZSIGERILEG UTÁLT ORBÁN RENDSZER LEVÁLTÁSÁNAK LEGNAGYOBB AKADÁLYA!     

Gyurcsány Ferenc újabb rendszerváltást ígér szavazóinak / Fotó: Pozsonyi Zita

kép; Blikk Pozsonyi Zita

A katasztrofális ellenzéki vereséget részleteznünk sokadszor is a ki tudja hány elemzés után nem kell. Mint ahogyan azzal a hiú ábránddal is fel kell hagynunk, hogy a jelenlegi megélhetési ellenzék önmérsékletet tanúsít és elhúz a magyar politika porondjáról egyszer s mindenkorra, miközben zsákruhát ölt és hamut szór a fejére. Nem, nem fognak elmenni. Csatázni fognak egymással, marakodni fognak a koncon, miközben egymást fogják darabolni teljes erővel. Gyurcsány is be fog sepregetni mindent maga alá, ami csak maradt a baloldalon. MSZP, PM, LMP felkészül, napjaik meg vannak számlálva. A Momentumban nincs teljes egység, a pártelnök és leendő frakcióvezető két külön pólus, de rajtuk kívül is több irány van a párton belül. A Mi Hazánk fogva van, őfelsége udvari ellenzékének szerepére lettek kitalálva, befuttatva, Fidesz által megtámogatva. A Jobbik olyan szintű morális csődben van, hogy létezése egészen pontosan a következő EU-s parlamenti választásig tart ki, majd ott végérvényesen megbukik.

Ebben a csődtengerben minden bizonnyal Orbánnak még saját ellenzékről is gondoskodnia kell majd, mert önként senki nem akar majd vágóhídra menni négy év múlva. Kivéve persze szerencsétlen Gyurcsányt, akiről még a DK-s, saját szavazók is úgy gondolkodnak a legfrissebb kutatások alapján, hogy a személye a Fidesz leváltásának legnagyobb akadálya. Az összellenzéki szavazótáboron belül, a szavazók több mint háromnegyede gondolja ugyanezt.

Úgy vár a magyar közvélemény elégedetlen, zsigerileg ellenzéki fele valami újra, valami másra, a mostani ellenzék helyett, mint a messiásra.

Nem rád Feri! Neked boldog nyugdíjas éveket kívánnak, vagy maximum egy íróasztalt Brüsszelben az egyik irodában, jó messzire édes hazánktól és a magyar belpolitikától.

Más kell, messiás kell, jönni is fog egy, Orbán küldeni fog egyet vagy kettőt…

 

 

Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el

Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el

Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos ruhadarabjait, keresi a tárcáját, a mobilját és kezd ráeszmélni, hogy a buli nagyon jól sikerült, egy dolgot felejtett el, másnap, azaz ma, munkanap van.

Kicsit már sajnáljuk is szegény MZP-t a boldog idealizmusával és naivitásával, sajnáljuk a szegény ellenzéket, miközben vagy otthon maradtunk, vagy titkon behúztuk a Fideszt, de persze ezt nem mondjuk el senkinek. A felfokozott hangulatban mi is bevettük, hogy a stabilitás és a béke garanciája egyetlen személy, Orbán Viktor, de azért arról nem volt szó, hogy ekkorát nyer. Ez már-már félelmetes, ez már-már olyan diktatúra ízű, ez már lassan Észak Korea, ezt magyarázni kell. Közben persze mi szavaztuk meg, de ki gondolta volna?! Elég lett volna egy kényelmes többség, vagy egy épp, hogy többség és a Mi Hazánk.

A bulinak vége, munkanap van. A nyers sertés hús 60%-ot drágult egyetlen pillanat alatt és lelkünk mélyén tudjuk, hogy ez csak a kezdet. A húsvéti sonkánál ez reménység szerint nem jelentkezik, de két héttel később, már igen. Kíváncsian várja mindenki, hogy a 480-as üzemanyag meddig húzza, bár lehet ez presztízskérdés lesz, és a központi költségvetés terhére ezt fogjuk feladni utoljára.

Az arroganciánk mindenesetre még megvan. Bekéretjük az ukrán nagykövetet, vörös vonalakat emlegetünk..kérdés meddig?

Nos, pontosan addig, amíg le nem megy a francia elnökválasztás. Jelen pillanatban Macron elsőszámú kihívója a szélsőjobbos Marine Le Pen. Miután hölgyről van szó, nem mondhatjuk róla, hogy régi motoros a szakmában, de, hogy tapasztalt politikus, aki már többször állt a végső sikert jelentő Élysée-palota kapujában, az tény. Belépnie mindez idáig azonban nem sikerült rajta. A pletykák szerint eddigi kampányait rendszeresen az orosz kormány és titkosszolgálatok finanszírozták, ami persze nem újdonság a francia politikában, elég, ha arra gondolunk, hogy a korábbi magyar származású Nicolas Sarkozy pl, a rossz nyelvek szerint, anno Líbiából, egyenesen a jobb napokat megélt Moammer Kadafhitól kapta a kampányra valót.  Le Pen a magyar MKB Banktól vett fel szerény 10 millió euró hitelt kampányára. Azt, hogy az MKB miért adott hitelt kampány célokra egy francia politikusnak és milyen biztosítékok alapján, ezt itt én most a kedves olvasó képzeletére bízom. Tény, hogy Le Pen Orbán barátja és úgy tűnik illik hálásnak is lennie. Ő a remény. Franciaországnak ugyanis döntő szava van az EU-n belül. Egy baráti francia kormány ki tudná szedni Orbánt a nemzetközi elszigeteltségből és talán a belebegtetett uniós pénzvisszatartások ellenszere is lehetne. Nyilván ehhez az új, baloldali német kormánynak is lenne pár szava, de minden estre több lenne a magyar EU-s diplomáciai mozgástér, mint a jelenlegi, az ugyanis nulla.

Próbálkoztunk már hasonlóval. Anno az amerikai elnökválasztáson Orbán mindent egy lapra feltéve besorolt Trump mögé. Akkor nem jött be, nagyon nem. Bár egyenlőre nem érzi az ország az amerikai demokrata kormányzat konkrétumokban megmutatkozó rosszallását, van az amerikaiaknak sokkal nagyobb baja is nálunk, Kínának, Ukrajnának és Közel Keletnek hívják.

Most mindent feltéve a francia szélsőjobbra fogadunk nagy összeggel. Ha bejön, Orbán levegőhöz jut. Ha azonban nem, akkor nem eggyel, hanem kettővel fogjuk beljebb kapcsolni kényszerűen a nadrágszíjat, annak minden következményével.

Nem a saját kezünkben van már a sorsunk, az a nagy helyzet.          

És akkor Brüsszelből lealázzák Orbánt, meg minket is…

És akkor Brüsszelből lealázzák Orbánt, meg minket is…

 Mindösszesen 2 napra volt szükség ehhez. Máris Elindult a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben.

 Vígadja ki magát mindenki, de gyorsan. Terüljön az örömmámor, senki sem vitte el a fiainkat Ukrajnába golyófogónak, hurrá! (Amúgy sem vitte volna, de mindegy) Aztán kezdje mindenki tapogatni a farzsebében a pénztárcáját és kezdjen el számolgatni, mert ami benne van, hamarosan márt nem lesz benne, és ami marad az is jóval kevesebbet fog érni.

Lehet, hogy a Holdról látszik a Fidesz győzelem, de az európai „szövetséges” kormányok asztalai mögül csak az látszik, hogy a minket idáig hol átverő, hol fikázó kisköpcös lehet, hogy a választóit átverte, de minket többet nem fog. Tanítsuk móresre! Szívjon! Szívjon ő is, meg szívjon az országa is!

És mi szívni fogunk, de brutálisan. Több okból.

 1. Mert az államkasszát kipucoltuk. (13. havi nyugdíjra, választási laptopra, adóvisszatérítésre krumplira, hogy bármi áron, de nyerjünk…)
 2. Mert a nemzetközi gazdasági helyzet alapból kedvezőtlen. (Folydogál épp egy háború a szomszédban)
 3. Mert az infláció az egekben.
 4. Mert nem fogunk hozzáférni az uniós felzárkóztató forrásokhoz (ahhoz a röpke 15 ezer milliárdhoz…)
 5. Mert a magyar GDP-t hordozó autóipar a nyersanyag hiány miatt amúgy is épphogy csak működik.
 6. Mert az unió kénye – kedve szerint bármit megvonhat tőlünk. (Példának okáért az agrártámogatásokat, na vajon akkor mi lesz a magyar vidékkel?)
 7. Mert egyetlen szövetségesünk sem maradt egész Európában, aki hajlandó lenne segíteni. Senki, azaz senki!

Nem sorolom tovább, pedig lenne még. Április 5-én mindegy már azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha 3-án más eredmény születik. Őszinte szívvel remélhetjük, hogy ez az ultradilettáns ellenzék, amely szerves módon hozzájárult a Fidesz győzelemhez, úgy ahogy van, egyszer s mindenkorra eltakarodik a bús p****a! Persze nem fog, valamiből meg kell élniük. Mindenesetre reménykedhettek a Fideszben (lásd Szíjártó nyilatkozat), hogy ekkora győzelem láttán, majd Brüsszelben meghátrálnak. Ilyen legitimáció mellett a Fidesz és konkrétan Orbán Viktor szövetségeseit hátba szurkáló oroszbarátságának következményeit szerették volna a magyar választókra hárítani.

Úgy tűnik nem sikerült. Brüsszel megunta a kettős játékot, Brüsszel nem felejt.

Viktorunk vagy lemegy kutyába, vagy orbitálisan megszívatják helyette és miatta az egész országot. Annyira, hogy sajnos az még a Holdról is látszani fog…

 Hangsúlyozom miatta, nem másért!!!

Tankoljatok, amennyit tudtok és vegyetek Eurót, kerül, amibe kerül.. én szóltam…

Ellenzékcsere? Ugyan már!

Ellenzékcsere? Ugyan már!

Időre van szükség. Eltelik pár nap és győztesek és vesztesek szépen megemésztik, mi is történt 2022. április 3-án. Tarolt a Fidesz és tarolt Orbán Viktor. Ismét, talán sohasem akkorát, mint ezúttal. Úgy illik, hogy ezt mindenki elismerje és gratuláljon.

image 6483441 (8)

Nyilván most érkeznek majd az elemzések, hogy miért is bukott el és miért is bukott ekkorát az ellenzéki összefogás? A válasz egyszerű; mert nem volt összefogás. Ahogyan most a végén MZP egyedül állt ki a színpadra, úgy vitte végig egyedül ezt a kampányt is. Hogy ez miatta volt, vagy a pártok helyezkedése miatt az már egy más kérdés. Alkudozás volt, helyezkedés volt, a résztvevő pártok között, hogy a várhatóan ellenzékiként nyerhető körzetek vajon kihez jutnak. Aztán látható, hogy mihez jutottak vele központi, normális kampány nélkül? Oda, hogy buktak szinte mindenütt. Ezért felesleges volt egyezkedni - veszekedni. Attól a pillanattól kezdve, hogy MZP megnyerte az előválasztást egymaga maradt. Már akkor megírtam, hogy mindez szép, de vajon ki fogja fizetni a révészt? Ki fogja fizetni a közös kampányt és ki fogja tolni a közös kampányt? Kétségtelenül végtelen sok hibát vétett szerencsétlen, de gyakorlatilag az egy darab Karigerit leszámítva, odadobták golyófogónak és magára hagyták. Szét is lőtte a fideszes géppuskás század, mégpedig cafatokra. De mivel őt szétlőtték, vele együtt minden egyes ellenzéki jelöltről is lelőttek 5, 6, 10 %-ot. El is buktak majdnem mind. 

Mi lesz most?

Nyilván sokan azt kiabálják, majd, hogy ellenzékcsere. De ugyan kire lehetne cserélni itt bárkit is? Donáth Anna lesz vajon az új üdvöske? Vagy Gattyán még beletol a semmibe újabb 3 milliárdot?  Nem. Előáll majd Feri, és szépen összesöpröget majd minden maradékot, az összes kis ellenzéki szilánkot, ami egyáltalán maradt. A Jobbikkal nem kell foglalkozni, mert annak vége. Ami maradt, az is most szépen átmegy a Mi Hazánkhoz a tömegvonzás törvénye alapján. Lám-lám Toroczkai mégis vezetni fogja a Jobbikot, csak nem úgy és nem akkor, amikor szerette volna, hanem évekkel később. Az MSZP, Párbeszéd és egyéb maradékokat pedig Feri mind be fogja söpörni maga alá. Ez a realitás. A Momentum vezetősége meg szerez magának valami skandináv ösztöndíjat, ahova el lehet menni liberalizmust tanulni, a maradék meg elindul szépen az LMP útján.

Vagy MZP nem adja fel. Végre felfogja, hogy párt nélkül nem megy és csinál egy ellenzéki jobboldali pártot és kitartóan csahol az összes, várhatóan érkező megszorítás ellen és leüt minden egyes politikai és korrupciós magas labdát. Ő azonban egy bukott ember, akivel még egy választásnak nekifutni nem lehet, és pénze sincs. Bukott embert ki akar követni vajon? Nagy eséllyel ő is majd eltűnik.

Szóval várja-várhatja a magyar ellenzék a messiást. Mert talán sosem szorult rá annyira, mint jelenleg. Vélhetően meg is van. Ott van azok között, akik most elkezdtek pakolni és épp indulnak egy másik országba.

Szép kilátások.

 

Fidesz ellenes hekker (ál)támadás, FÉLJETEK!

Fidesz ellenes hekker (ál)támadás, FÉLJETEK!

 

Azért az utolsó 3 napra csak összeállt a végleges kampánykommunikáció a kormányoldalon is, és szokás szerint nem változott semmit.

hekker" címke | BitcoinBázis

Féljetek! Kedves szavazók féljetek, de szavazzatok ránk, mert mi megvédünk titeket.

Annyi minden fenyegetett már minket, hogy szinte összeszámolni sem tudjuk. Ennek a 2022-es kampánynak most úgy mentünk neki (amiről a rá költött milliárdok ellenére már alig esik szó), hogy rettegnünk kell, miszerint a 3 éves óvodás kisfiúkból kislányokat, ill. megfordítva a lányokból fiúcskákat akarnak faragni a gonosz liberalista, meleg lobbi, Brüsszel, Gyurcsány, pedofil társaság. (Na jó, a pedofilt nem emlegették ilyen - olyan okokból.)  

Aztán jött a háború. Tényleg lett mitől félni. Ziccer helyzet az épp kormányon levőnek, leszámítva azt, hogy az aktuális magyar kormány külpolitikai viselkedése kvázi értelmezhetetlen, érthetetlen, mert felszámol minden utolsó szövetséges barátságot is és homlokegyenest más csinál, mint a hasonló cipőben lévő közép –kelet európai országok.

De elkezdhettünk félni MZP-től és a gonosz ellenzéktől, akik azonnal csatába küldenék Ukrajnában derék fiainkat. (Csak a tisztázás miatt, ha a NATO fegyveres ukrajnai beavatkozás mellett döntött volna, tök mindegy ki van Magyarországon kormányon, nekünk is, meg az összes többi országnak mennünk kellett volna a kölcsönös segítségnyújtási egyezmény értelmében.)

Úgy tűnik azonban, még ez a félelemfaktor is kevés. Az utolsó 3 napra megérkezett a tökéletes ellenfél. Az ismeretlen, arctalan, névtelen, - de mi azért természetesen tudjuk, hogy kik állnak mögötte, - sötétben bujkáló HEKKER! Aki megtette azt a szívességet, hogy megtámadta a Fidesz honlapját! Hallatlan! Azt a honlapot, aminek a kampányban, az ezer más szócső mellett a legkisebb a szerepe.

Ezzel most aztán végig lehet bombázni a teljes magyar lakosságot a facebookon.

A vörös rezsim vágóhídra küldi a katonáit

Megtámadtak minket, - a tudjátok kik -, fogjunk össze, zárjunk össze, szavazzatok vasárnap!

És mi ezt kajáljuk 12 éve és ennyire hü***nek néznek minket.

Az a kérdés, hogy az a 12 % bizonytalan megkajálja –e?   

Győzike a csodafegyver

 

Mit nekünk ukrajnai háború, mit nekünk energiahordozó válság, mit nekünk korrupció, nemzetközi helyzet, elszálló kamatok és Euró…, amikor a 2022-es kampány híre; Győzike belépett a Fideszbe!!

Új arc erősítette a békemenetet: Gáspár Győző

kép; Nyugat

Azért ez nem semmi. Ez minimum 100 ezer roma szavazat a mélyszegénységben élő borsodi, ormánsági meg nógrádi falvakból, ahova nem tudtak vinni elég választási krumplit, vagy nem mertek, mert a Jakab Peti árgus szemekkel nézi az éppen a választásokra frissen kátyúzott bekötőutakat.

Győzike belépett a Fideszbe! Jót poénkodik ezen az egész ország, és hát oldani kell a feszültséget itt a véghajrában, de azért ez valljuk be végtelenül siralmas. Megszoktuk, hogy a magyar celeb világ „sz*p, nyal, gombot varr” –tisztelet a kivételnek – csak, hogy rivaldafénybe, vagy képernyőre, vagy valami kis pénzhez jusson, de azért ez már tényleg a mélypont. Vagy nagyon nagy a szegénység, vagy tényleg bajban lehet ez a jobb napokat látott szegény ember…

Siralmas, mert a hajdan volt, fiatal, értelmiségi FIDESZ végérvényesen eljutott oda, hogy mára nem más, mint egy KOCSMAPÁRT.

Igen, az, KOCSMAPÁRT!

És bár a választások jelentős része a kocsmákban dől el, de az a morális lejtő, amin a narancsos párt lejjebb és lejjebb került a hatalom gátlástalan birtoklásának mindent, azaz mindent alárendelve, az elmúlt 12 évben, egyszerűen hajmeresztő. Hajmeresztő, nekünk kiábrándult jobbosoknak, akik még hiszünk az értékekben és nem vagyunk hajlandóak mindenkit utálni, aki nem fideszes, mert nem vagyunk hajlandók egyszerűen gyűlölködni, de hajmeresztő minden jóérzésű embernek.    

És bár meggyőződésem, hogy ez a belépés későn jött, mert mire híre megy az internet nélküli, nyomorgó kis falvakban, addigra lemegy a választás, mégis jól mutatja azt, hogy itt bizony teljes pályás letámadás zajlik Fidesz oldalról. Nincs eszköz, amit be ne vetnének!

Már csak egy kérdés maradt, mindez szavazatokat hoz vagy visz, more!?

Orbán nem nyerhet, életveszélyes az országra

Orbán nem nyerhet, életveszélyes az országra

Igen, eljutottunk idáig. Bár mi tagadás nagy eséllyel a Fidesznek áll a zászló, az egy hét múlva esedékes országgyűlési választáson, ha nyernek, az teljességgel kiszámíthatatlan nemzetközi helyzetet eredményez. Olyat, ami magában rejti Magyarország teljes nemzetközi elszigetelődését, következésképp a magyar gazdaság súlyos visszavetését is. Mindez egyetlen ember miatt.

Székesfehérvár Városportál - Fehérvárról a Teleki elől kívánt sok sikert az érettségizőknek Orbán Viktor

Látjuk mi történik egy országgal gazdasági szempontból, ha úgymond összefognak ellene, lásd Oroszország.  Nagyhatalom, atomhatalom, kontinentális területtel, a világ egyik legnagyobb aranytartalékával, hatalmas nyersanyagkészlettel és egy hajszál választja el az államcsődtől.  Hallatlan összeget buktak az ott lévő külföldi cégek, kereskedelmi láncolatok, mégis kivonultak, mert betelt az a bizonyos pohár. A nagyságrendekkel kisebb, 10 milliós, teljességgel a nemzetközi kapcsolatoknak kitett, nyersanyagokkal nem rendelkező Magyarország vajon meddig húzza, ha esetünkben is betelik az a bizonyos pohár, mint az oroszoknál? Mi lesz velünk, ha kivonul tőlünk a német autóipar, a nemzetközi szolgáltató ipar, ha a jogállamisági mechanizmusra való hivatkozással visszatartják az uniós támogatásokat, pl. mezőgazdasági támogatásokat…

Elmondom mi lesz, iszonyatosan nagy baj!   Sírás és fogcsikorgatás!

Igen, mondhatja erre azt most bárki, hogy kit érdekel mit mond a külföld, kit érdekel mit dumál Brüsszel, mit magyaráz a vén, szenilis Biden Washingtonból, megvoltunk mi eddig is, hiába acsarkodtak ellenünk. A kulcsszó az, hogy eddig…  Amikor Zelenszkij a NATO-nak tartott beszédében, - amit a világ összes nívós hírstúdiója átvett, - másfél percen keresztül csak Orbán Viktorral és célzottan Magyarországgal foglalkozik, amikor a hivatalban lévő lengyel elnök arról beszél, hogy Orbán érthetetlen magatartása nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak, amikor a legközvetlenebb lengyel szövetséges  Jarosław Kaczyński is kifarol már mögülünk akkor rá kell jönnünk, hogy totál, de totál magunkra maradtunk, nincs barátunk senki!

Egyetlen csepp és betelik a magyar pohár.

És mindezt Orbán lavírozó, még mindig félszívvel oroszbarát politikája miatt. Mert mondjuk ki, ez most már konkrétan az ő személyes sara! Nem a kormányé, nem az országé, még csak nem is a Fideszé, mert ott is vannak elkötelezett atlantisták, lásd Németh Zsolt. Ez egy ideje kifejezetten és célzottan Orbán Viktor felelőssége, meg a táskahordó Szijjártó Petié, aki kiáll a világ elé és el tudja mondani röhögés nélkül, hogy a 20 ezer fős honvédség magában is képes szavatolni az ország biztonságát, (ezalatt a magyar hadügyminiszter arról tárgyal, hogy milyen NATO erősítések érkezzenek még az országba).

Nem, nem nyerhet Orbán Viktor, mert veszélyes. Veszélyes a magyarság létére, veszélyes a kárpátaljai százezres magyarságra, akiken az ő érthetetlen oroszbarát huzakodása miatt sajnos bármikor bosszút állhatnak az ukránok, és veszély magára Magyarországra, mert brutálisan meg fognak minket büntetni egyetlen ember eszement, kockázatos taktikázása miatt.

Miért csinálja vajon mindezt Orbán?

Na az egy nagy kérdés. Mondhatnánk Paks miatt. Ez minden bizonnyal azonban nem valós. Paksot meg tudják építeni a franciák, az amerikaiak, a kóreaiak, nagy eséllyel olcsóbban, mint az oroszok.

Régóta él az a legenda, hogy az oroszok drágább Paks építése mögött az áll, hogy cserébe a megbízásért megveszik Orbánnak az RTL klubbot, vagy legalábbis egy irgalmatlanul nagy összeget visszaosztanak neki. A másik ésszerű magyarázat, amiről már korábban is írtam, hogy Orbánt zsarolják valamivel az oroszok.

Mindegy mi az ok, egyetlen ember zsarolhatósága, vagy kapzsisága miatt kockáztat most egy egész ország.

Igen, tudom , az ellenzék siralmas. Széthúzó és dilettáns, de ha nyernek, velük nem büntetik meg az országot és most csak ez számít.

Sajnálom Viktor,itt a vége, nem nyerhetsz, értsd meg, nem nyerhetsz!

Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék

Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék

 Hirosima és Nagaszaki atombombázása

Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen…

Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember, hogy most, hogy átleng a puskapor illata a magyar határon végre talán szelídül, lehiggad, legalább kommunikációjában változtat a jelenlegi kormányfő, de nem. Miután kiszelfizte magát a magyar honvédeinkkel, a menekültekkel, az utolsó hadtápossal, a határsorompóval, mindenkivel a kampány érdekében, már indul is a csatába, ami az ellenkező irányban van.

Na nem mintha az ellenzéke jobb állapotban lenne, de legalább megfogadták és visszavonták Márk - Zayt, akivel kapcsolatban megtudtuk, hogy nagypapa lesz. Gratulálunk.

Közben az egész kormánypárti, választási békeapostol, ámde saját szövetségeseivel Brüsszelben csatát vívó Fidesz kampányt egyetlen kérdéssel feje tetejére lehetne állítani.

 

 • Orbán úr, mit tesz a NATO tag Magyarország, ha a NATO a fegyveres ukrajnai beavatkozás mellett dönt?

 

Ugyanis, ha így dönt, akkor minden NATO tagállamnak menni kell a közös szerződés értelmében.

Vagy ki kell lépnünk a NATO-ból, ez esetben védtelen marad az ország.

Nos, Orbán úr? Itt a világos beszéd ideje.

 

süti beállítások módosítása