Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt?

Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt?

A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen.

felm_2.png

Hogyan jutottak el azonban a kifejezett sikertörténet előválasztástól a mostani érzékelhető mélyrepülésig?

  1. A közös miniszterelnök jelölt Márk - Zay Péter, mindenki jelöltje, de egyben senkié. Az ellenzéki pártszimpatizánsok úgy csinálják végig ezt a kampányt, hogy nem magukért küzdenek, nem a saját vezérükért, hanem valakiért, akiért küzdeni kell, de ezt láthatóan félszívvel és kényszerből teszik.
  2. A Fidesz média „kivégzőosztag” félelmetesen hatékony. Szerencsétlen MZP, ha futtában nem mosott kezet a mosdóból kifelé jövet, már víruspárti lett, ha azt mondta, hogy egyetért a NATO álláspontjával NATO szövetségesként, máris háborúpárti.
  3. Láthatóan nincs egység az ellenzéki oldalon, az a bizonyos f** méregetés egy pillanatra sem szűnt meg. Jakab Peti ebben élen jár, de a többiek se maradnak el sokkal tőle.
  4. Nincs egységes kommunikáció, nincsenek témák. Ahhoz, hogy a Fidesznek sikerült az összevissza beszélő ellenzék képét kialakítani, semmi más nem kellett, mint fejetlenség. Nincs egy látható iránya MZP kampányának, csapong, kapkod, mindenről beszél és semmiről. Fel lehetett volna építeni a kampányt a rosszul kezelt kovid válságra, a kormányzati korrupcióra, egy ideje a káros oroszbarátságra…de ez a kampány nincs felépítve konkrétan semmire.

Ötödiket is írhatnék, de ezt meghagyom Vona Gábornak, úgyis az ő mániája az 5 pont, elég lesz ide 4 is. Nyílván van az országos vélemény és nem látjuk az egyéni jelöltek eredményeit, de kétségtelen tény, hogy az ellenzéki mélyrepülés több billegő egyéni körzetet is mégis a kormányoldal karjaiba dönthet és ezzel a háborús rásegítéssel valós forgatókönyv lett ismételten a Fidesz 2/3. Ellenzéki szempontból nem marad más hátra csak a kármentés, egyetlen reményük a magyar néplélekben rendre megjelenő dac; „Na nehogy mán…”

A címben felvetett kérdés nyilván fikció. Két héttel ezelőtt még lehetett volna miniszterelnök jelöltet cserélni, most már nem lehet. Több okból sem. Maximum elkezdik hátravonni. Ez úgy tűnik a kármentés forgatókönyve szerint meg is kezdődött.

Marad a dac, vagy valami újabb világpolitikai fordulat, esetleg egy hirtelen megtáltosodó brutális ellenzéki kampány, vagy a kőkemény bukta.

  1. órában vagytok srácok…

 

 UPDATE: ITTA A FORDULAT, MEGJÖTT A 400 FORINTOS EURO, EGYRE IZGIBB EZ ÍGY...