Rokaffy Farkas

2021.dec.18.
Írta: R.Farkas 4 komment

Palizó bepalizott Palik

Palira vett Pali, akit Palira vettek Palik

Már csak az a kérdés, ki vett Palira kit? Völner ügy, igen. A maga bájával, homályával, lehetséges forgatókönyveivel.

Valljuk be, túl sima ez így kérem. Merthogy normál helyen, normál országban ez így működik. A bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, az ügyészség, ha megalapozottnak gondolja, vádat emel, a parlament, ha szükségesnek ítéli, kiadja a mentelmi jogot. Összességben; az igazságszolgáltatás teszi a dolgát és működik.

Itthon: Megkérdeztük az Emmit Völner Pál ügyéről, Cseh Katalinra és a Városházára mutogatnak | hvg.hu

Kép:Hvg

Újabban élvezettel olvasom az időközben zsurnalisztává vedlett Vona Gábor szokásos 5-ös eszmefuttatásait, hogy vajon a Völner ügynek, milyen üzenete, milyen következménye, milyen kifutása is lehet. Mindeközben élvezettel hallgatom a melldöngető ellenzék, önelégült magabiztosságát is, miszerint a kormány oldalon nem tudták már tovább rejtegetni és húzni és Hadházy és ellenzéki társainak az érdeme, hogy még a választások előtt "robbant a bomba".  Nem mellesleg a kormány retorikája is tetszetős. Kérem, itt jogállam, van, az igazságszolgáltatás pártatlanul működik, kettős mércének nyoma sincs, bezzeg a korrupt baloldal!

Csak ez az egész így valahogy túl sima, túl puha, túl finom, túl szép… Mintha mindenki egy közös szép színdarabot adna elő, amiből megkeresi ki-ki a maga karakterének valót, azt eljátssza és lubickol a szerepében. Már csak az a kérdés, hogy ki a rendező?

Szürreális pamflet ez.  Az ügyészség ajtajában idejekorán toporgó gyanúsítottal, aki alig várja, hogy azonnal vallomást tehessen.   

Elmondom, mit gondolok;

 1. Völnert vették Palira. Aki azt hiszi, hogy az a bajtársiasság, amiről Orbán a várhatóan kirobbanó Borkai ügy előtt beszélt, és ami a Fideszben a mai napig alapelv, miszerint; senkit sem hagyunk hátra, az ő esetében is működni fog. Miközben már rég beárazták a nagyok járulékos veszteségnek, de ő szilárdan hiszi, hogy védve van.
 2. Az ellenzéket veszik Palira. Van itt nyomozás, nyilatkozat pártatlanságról… miközben a nyomozás és felderítés során tudatos, vagy véletlen nyomozati, eljárásbeli hibák sokasága bújhat meg, amelyekkel egy jó ügyvédi stáb majd akár egy felmentést, de minimum évekig tartó szabadlábon történő védekezést ér el, és ki tudja mi lesz majd a magyar igazságszolgáltatásban és ebben az országban, mondjuk 3 év múlva. Addig is mehet a narratíva, miszerint a tiszta kezű Fidesz oldal számára az igazságszolgáltatás szent.
 3. Az egész Fidesz vezetés van Palira véve, némiképp megzsarolva Völner által. Ha a hajam szála meggörbül és veszni hagytok, akkor bizony jön a jól ismert kabaré jelenet… „ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…?!”
 4. Az választók vannak Palira véve. Völner bevállalta – ki tudja miért cserébe -, hogy a várható sokkal nagyobb és durvább korrupciós botrányok előtt elhordozza az áldozati bárány szerepet és figyelemelterelő lesz. Közben javában nézegeti azon országok listáját, amelyeknek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, da ahol nyugodtan hajókázhat az elévülésig. Új-Zéland, Izrael… tárt karokkal várja. Ha rövid időn belül jön egy még nagyobb botrány, akkor jó eséllyel ez a változat a befutó.
 5. Palira van véve mindenki. Az érzékenyítés ellentettje az „érzéketlenítés” zajlik épp, hogy amikor majd a kampány során nyakig állunk az oda –vissza teregetett durvábbnál durvább korrupciós ügyekben, mindenki csak legyintsen egyet, és legyen már annyira immunis minderre, hogy ez ne befolyásolja már a választás végeredményét. Magyarán az legyen a természetes, hogy itt úgyis mindenki lop.

Lehet szemezgetni. Az az érzésem, hogy ezekből, mindből van ebben a szép történetben egy darab, meg persze a  6, 7, 8-ból is.

Majd kiderül, ha kiderül…

Szavazz:

Hallo, a Sas horgászni ment, vétel

Hallo, a Sas horgászni ment, vétel

 

Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó írása, amelyet a mértékadó hazai hírportálok is átvettek, sokkal súlyosabb ügy ez, mint, amit a „Minden jogszerűen történt” egyszerű magyarázatával el lehetne intézni.

Népszava | Áder János pünkösdkor már az új kezdetre készülne

Fotó: népszava

Nyilván, a civilek, független újságírók, ellenzéki aktivisták és „politikacsinálók” titkosszolgálati módszerekkel történő megfigyelése is súlyosan aggályos a honi demokrácia állapotára nézve. Azonban ha az ország első emberének, a mindenkori köztársasági elnöknek a közvetlen környezetét figyelik ilyen módon, az egyrészt rendkívül kényes, másrészt kimagyarázhatatlanul diktatórikus lépés.

Rendkívül kényes, ha kiderül, hogy egy külhoni titkosszolgálat van a háttérben. Ebben az esetben ennek az az üzenete, hogy a magyar titkosszolgálatok, a komplett terrorelhárítási apparátus és a teljes belügyi stáb dilettáns módon végzi feladatát. Ha egy idegen ország ilyen mértékben képes kontrollálni Magyarország első emberét, az végtelen blama, aminek azonnali személyi következményei kell, hogy legyenek. Magyarán a belügyminiszter, de minimum az érintett biztonsági vezetők azonnal mondjanak le, hiszen miután a köztársasági elnök pl. a Magyar Honvédség főparancsnoka is egyben, ennél nagyobb nemzetbiztonsági kockázat aligha elképzelhető!

Amennyiben mégis belső „megrendelő” áll a köztársasági elnök lehallgatását elrendelő döntés mögött, az pedig a legmagasabb szintű politikai antidemokratikusság jeleit feltételezi. Ebben az esetben is igaz, hogy ilyen irányú lehallgatási engedélyt csak az igazságügyi minisztérium tudtával adhattak ki.

HOGY MERÉSZELI AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER, VAGY ANNAK ÉPP SAJÁT BÜNTETŐÜGYÉVEL FOGLALKOZÓ ÁLLAMTITKÁRA A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KÖZVETLEN STÁBJÁNAK LEHALLGATÁSÁT ELRENDELNI?

Ez olyan fokú bizalmi és demokrácia deficitet feltételez a jelenlegi kormány és kormányzó párton belül, ami ténylegesen csak a sztálini terror idején, vagy most is regnáló diktatúrákban lehetséges.

Csak emlékeztetőül; a jelenlegi kormányzó pártcsalád tagja az összes érintett. Áder, Orbán, Pintér és Varga elvileg egy azonos pártcsaládhoz, a Fideszhez köthető.  Államfő, kormányfő, igazságügy és belügyminiszter ugyanonnan jön. Közülük az első, a legfőbb a mindenkori Köztársasági elnök.

Itt valaki vagy nagyon bátor, vagy végveszélyben érzi magát, vagy azt gondolja bármit megtehet. Sajnos a legnagyobb esély a legutóbbira van. Ilyen azonban demokráciában nem történhet, és Illyés után szabadon, itt akkor bizony zsarnokság van…

Sokkalta nagyobb ügy ez, mint az előző köztársasági elnök plágium botránya. Vérlázító, félelmetes és végtelenül szomorú, hogy mindez végbe mehet 30 évvel a kommunizmust magunk mögött hagyó rendszerváltás után.

Ha ez következmények nélkül marad, akkor a hatósági benzinárak, - mint 3,60-as kenyér - bevezetése után végérvényesen kijelenthetjük a KOMMUNIZMUS VISSZATÉRT!

Azok hozzák vissza, akik régen a legádázabbul küzdöttek ellene.

 

Viktor, köszi a fizetésemelést, azaz a semmit...

Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit

Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak egy 10 százalékos fizetésemelést.  Érezve az elégedetlenségi hullámot, ma reggelre már a katonákat is hasonlóval kecsegteti a jelenlegi miniszterelnök.  Mennyit is emeltek akkor? Igen pont annyit; -2,4 százalékot.

Ingyenes stockfotó beltéri, bevásárlás, bolt témában

Nyomon követve az utóbbi időszak eseményeit, kicsit úgy érezte magát az ember, mint a régi televíziós vetélkedőben, abban, amit úgy hívtunk, hogy „Mindent vagy semmit”. Az előválasztás lezárultával, a jelenlegi kormány mintha rádöbbent volna, hogy itt jövő év áprilisában vége szakadhat a pünkösdi királyságnak, valamit csinálni kell, akár kockáztatni is kell. És őrült módon elkezdték szórni a pénzt. Sok év után hirtelen mégis lett 13. havi nyugdíj, ráadásul februárban! Lett pénz a pályakezdő fiatalok támogatására, a vidéki mezőgazdasági támogatásokra, kiemelt beruházásokra, mindenre…

Az istenadta nép pedig mindennek örül. Hogyne örülne, hiszen a versenyágazati szektorban, tényleg jelentős béremelkedés ment végbe az elmúlt 5 évben. Kezdtünk hozzászokni ahhoz, hogy „van”. Akár 60 – 70 százalékkal is emelkedtek a bérek az elmúlt időszakban. Mindezzel szemben a közalkalmazotti, köztisztviselői bérek azonban megalázó szinten maradtak, a nyugdíjakkal egyetemben, de hát évtizedek óta tudjuk, hogy nekik ez a sorsuk. Közalkalmazottnak lenni sohasem jelentett krőzusi megélhetést ebben az országban.

Mindeközben a 310 forintos euróból lett 370. A fizetésemelés mámorában úszó dolgozó, aki 20 százalékkal többet kap, mint korábban, kb. ki is jön vásárlóerő szinten így a nullára.  Lényeg, hogy az ország előre megy, mindenki boldog, Magyarország jobban teljesít, pár hete pedig a román gazdaság lehagyta a magyart…

A hurrá hangulat után most viszont úgy néz ki meg kell szoknunk a „van” helyett újra azt, hogy „nincs”. Ill. áprilisig még van, aztán bárki kerül kormányra, jön majd újra a „nincs”. Ha a mostani ellenzék nyer, lehet majd ütni, hogy bezzeg az Orbán kormány idején milyen jólét volt, ha pedig marad a Fidesz, akkor van újabb 4 év kigazdálkodni a mostani pénzszórást.

Igen, pontosa ez a „Mindent vagy semmit”. Minden esetre a fizetésemelést azért köszi, igen, azt a nagy semmit!

A "Gyurcsány hátizsák"

A "Gyurcsány hátizsák"

Túl vagyunk az előválasztási eufórián, avagy kesergésen, kinek –kinek saját szájíze szerint. Lelkesedésből, politikai számításból, örömmel vagy éppen fogat csikorgatva, de felsorakozott az ellenzék a győztes Márk –Zay Péter mögé. Majd most elkezdődik a belső tárgyalások világa, ahol döntés születik a közös programról, a listás képviselői helyekről és reményeik szerint az összehangolt további, most már közös kampánystratégiáról.

Ingyenes stockfotó erdő, esés, esik témában

Mindezek a tárgyalások pedig reflektorfényben fognak zajlani, hiszen az ellenérdekelt Fidesz oldal alapvető érdeke, hogy civakodó, közös kormányzásra alkalmatlanok képét mutassa a jelenlegi ellenzékről.

Ezek a tárgyalások rengeteg időt és energiát fognak elvinni, miközben az is feladata lesz a jelenlegi ellenzéknek, hogy azt a kétségtelen létrejött MZP kultuszt és lendületet, amely több 100ezer új szavazatot hozott az előválasztás második fordulójában, megtartsa, ha lehet fokozza.

Ezekben a tárgyalásokban két katartikus pont is lesz. Az egyik, Jakab Péter sértődöttsége és a jelenlegi Jobbik vezérkar félelme, hogy MZP gyakorlatilag kiszervezi alóluk a pártot. MZP ugyanis értékrendjében, hívó szavaiban predestinálva van arra, hogy megszólítsa a Jobbik szavazókat, akiknek egy sikeres, nem Fideszes, de jobboldali erő mögé felsorakozni maga az elizium. Amikor arról beszélünk, hogy ezen az előválasztáson ellenzék cserére került sor, az bizony nem csak a DK-s és MSZP-s kádereket érintette, hanem kőkeményen a Jobbikot is. A magyar politikai térfélen maximum 2 jobboldali formációnak van hely, 3-nak semmiképp. A Jobbik vezetés ezt tudja, tehát vagy szívvel –lélekkel besorol MZP mögé, vagy imádkozik, hogy utóbbi maradjon középen a centrumban és akkor nem szívja el előlük a levegőt.      

A másik, nagyobb katartikus pont az un. "Gyurcsány hátizsák".

Ezt a hátizsákot, annak mérhetetlen súlyával 11 éve cipeli a magyar ellenzék. A Fidesz pedig ezt 11 éve, az arcán kaján vigyorral szemléli. Ha hinnénk a konteokban, bármilyen abszurd, még azt is mondhatnánk, hogy Gyurcsány igazából Orbán embere. Mert mindaddig, amíg ő a magyar politika fősodrában ott van, közös, eredményes ellenzéki fellépés nem lehetséges. (ezt az ellenzéki választok felfogták és eszerint szavaztak, már csak az a kérdés, hogy Feri is felfogja –e?) Az előválasztási - derült égből villámcsapás – eredmény után azonban első alkalommal, de úgy tűnik, lehetőség kínálkozik arra, hogy ezt a 11 éve cipelt hátizsákot a magyar ellenzék letegye. Ehhez egy dologra van szükség, hogy a Gyurcsány család feje személyes ambícióit 4 évre engedje el és nyugtassa meg magát, hogy utána azonban még erősebben térhet vissza.   

Annál is inkább, mert ebben az új felállásban a Fidesznek egyetlen választása marad, miután áthangolta a STOP GYURCSÁNYOS kampányát, ami láthatóan köznevetség tárgyává kezd válni az országban. Ez az egyetlen választás, hogy a 11 éve valamiért elmaradt elszámoltatást úgy február környékén látványosan megindítja Feri ellen. Nem Feri miatt, hanem MZP miatt, az ellenzéki egység miatt. Teljesen mindegy, hogy a „Szemkilövetős, Sukorós…” Gyurcsányon találnak –e fogást vagy sem, ha bevédi őt az MZP vezette ellenzék, akkor lábon lövi magát a saját szavazóinak nagy része előtt is, ha nem védi be, az összefogás kőkemény repedésekre számíthat, mert a DK-s rész vélhetően lázadni fog.

Egyszóval, Feri mindenhogyan súlyos hátizsák. Ha igazán jót akar az ellenzéknek, akkor most fél évre eltűnik. Megjegyzem, a személyes, elemi létérdeke is ez…  

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741

„Megbolondult ez a Gyurcsány!?”

 

Ki látott már ilyet?  Megbolondult ez a Gyurcsány?

 

A teljes ellenzék a kezében és a zsebében van. Szeretett kormányunk, sohasem alvó, éber Rogán Propaganda Miniszter Antallal az élen elmagyarázta nekünk, hogy itt Gyurcsány mozgatja a szálakat. Mindenki báb. Erre most tessék, mi történik!  Megmondtuk; STOP Karácsony, STOP Gyurcsány! Erre Karácsony gondol egyet és kiszáll, na de semmi baj, azért ment tovább a csihi –puhi, piff – puff…

De, hogy én ilyet még életemben nem láttam, hogy valaki a saját feleségét befuttathatná, - hiszen Feri mozgatja a szálakat, (mint tudjuk) - és helyette, egy vadidegen, alapvetően jobbos, katolikus, vidéki suttyót válasszon?!

Nem értem, egyszerűen nem értem!!!

Vagy a legcsalafintább, lárifári ember ez a Gyurcsány, vagy teljesen megbolondult.

Gyurcsány Ferenc: Világszégyen! Lakosságarányosan Magyarországon hunytak el a legtöbben koronavírusban!

 

KEDVES FIDESZ PROPAGANDA EGYSÉG, HIGGYÉTEK EL AZ EMBEREK SEM ÉRTIK. KLASSZIKUSOKAT IDÉZVE; „HA DÖGLÖTT LOVON ÜLSZ, SZÁLLJ LE RÓLA!”

Állítsátok le ezt a primitív, szerencsétlen Gyurcsányozós kampányt, mert már most unjuk, vér ciki, és üzenem Tóninak, hogy már hetek óta többet árt, mint használ!    

 (Amikor írom ezt a cikket, Márk –Zay magabiztosan vezet, amint az várható volt, és írtam is róla előzetesen. Meggyőződésem, hogy a végső összesítésnél is győzni fog, és azok az elemzők és megmondó emberek, akik előzetesen nem mertek tippelni az előválasztás végkimenetelével kapcsolatban, majd elmagyarázzák nekünk, hogy miért is ő győzött. Nos azért, mert egyszerűen ő volt a jobb jelölt, és a választók, minden előzetes híreszteléssel szemben nem hülyék. Pontosan felmérték, hogy a két jelölt közül kivel van esély érdemben szembeszállni az Orbán rendszerrel.)  

Mondom Tóni; A VÁLASZTÓK NEM HÜLYÉK!

 

Én csak ezt a szerencsétlen Gyurcsányt nem értem továbbra sem. A saját felesége helyett MZP-t választani…

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741

Török Gáborral ellentétben megmondom; MZP tarolni fog, a jelek nem hazudnak…

Török Gáborral ellentétben megmondom; MZP tarolni fog, a jelek nem hazudnak…

 Kristálygömb, kártya, gyűrű, teafű – Otthon is kipróbálható jóslásfajták | Nők Lapja

Kissé személyes leszek, elnézést kérek érte.

Leteszem a voksom és kijelentem, ezt az előválasztást MZP megnyeri. Minden kimondott, vagy ki nem mondott gyakorlattal és logikával ellenkezik, hogy elemzőként valaki teljesen konkrétan letegye a voksát a szavazatok végső összesítése előtt. Pont azzal szembesülünk nap, mint nap, hogy nincs olyan politikai elemző, aki ne panaszkodna arra, hogy a jelenlegi helyzetben annyi a kiszámíthatatlansági faktor, hogy nem meri megjelölni az előválasztás várható győztesét. 6 párt, esetleges Fidesz trollkodás, visszalépések, hol ennek, hol annak a javára, csendes támogatások a háttérből… valóban kifejezetten sokdimenziós a képlet. Minden megbecsülésem pl. Török Gáboré és a hasonló elemzőké, de ez az előválasztás pont azt mutatja meg, hogy a komplett magyar politikai elemző szakma felett vagy eljárt az idő, vagy elkényelmesedtek. Mert annyira védik a reputációjukat, hogy inkább nem mondanak semmit. Én persze bátor vagyok, mert egy blogon, álnéven, könnyen nyilatkoztat ki az ember, azonban végtelenül bosszant, hogy az elemző szakma a legalapvetőbb jeleket sem veszi észre.

MZP nyerni fog, sőt valószínűleg tarolni. Miért?

 • Egyrészt, mert a részvétel magas. A DK-nak pedig van ugyan egy stabil, elkötelezett szavazói magja, azonban az nem bővíthető.Minél többen szavaznak, Klára asszony esélye úgy csökken.
 • Rengeteg fiatal szavaz a visszajelzések alapján, akik idáig nem mentek el az urnákhoz, de most igen. Ők pedig korszak és ellenzékváltást is akarnak. Következésképp vélhetően nem Dobrev Klárára fognak szavazni.
 • A kiábrándult jobbosok a visszajelzések alapján szintén megmozdultak, mert hosszú évek után találtak egy alternatívát MZP személyében, ők sem Gyurcsánynét fogják támogatni.
 • Ahogyan az első fordulóban, az időszakos adatok most is folyamatosan kiszivárognak. Korábban már írtam erről, hogy ki minél hamarabb ül fel az MZP hajóra, később annál magasabb igényt nyújthat be a támogatásért. Az MSZP és Párbeszéd ezt látta meg, és kapott észbe. Kivártak, majd a kiszivárgott adatok alapján az utolsó pillanatban besoroltak MZP mögé.
 • A DK nemtelen fideszezős kampánya is árulkodó. Láthatóan érzik a vesztüket, hiszen ők is látják a kiszivárgott számokat.
 • Egyszerűen MZP mögött van most egy un. „felhajtó erő”. Erről is írtam már korábban, ha nem hibázik, ő lehet a magyar Macron.   

Egyszóval nyerni fog.

Megkockáztatom csak valami ordas csalással lehet megállítani. És ha ezt megnyeri, talán lesz egy kis nyugtunk, majd pont ezt a felhajtó erőt kell megtartania ahhoz, hogy majd áprilisban is győzedelmeskedhessen.

Most már csak annak szurkoljunk, hogy minél nagyobb arányban, minél egyértelműbb felhatalmazást kapva nyerjen/nyerjünk!

Hajrá, Hajrá, Hajrá, a demokrácia régen látott szép napjait élhetjük át épp!

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741

 

Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja

Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja

Bármennyire is furán hangzik a címben felvetett állítás, különösképpen egy annyira centralizált, már-már félkatonai szervezetre vonatkoztatva, mint a Fidesz belső kör, mégis fenntartom. Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja, hanem a félelem. Félelem a hatalom elvesztésétől, félelem az elszámoltatástól, félelem 22 tavaszától és félelem az utána következő időtől.

Aki van annyira mazochista, hogy szokott parlamenti közvetítéseket nézni, rendre láthatja a derültséget a Fidesz tábor arcán, amikor Jakab Péter aktuális, teátrális felszólalásait hallgatják. Azonban amikor a Jobbik vezér egyik legismertebb felszólalásában azt emelte ki, hogy neki nem fog megremegni a keze, amikor szándékai szerint majd börtönbe kell záratnia Orbánt, ez a mosoly eltűnt. Elsőként pont a jelenlegi miniszterelnök arcáról tűnt el, és megjelent helyette egy feszült  feszengés. Mintha tetten érték volna, mintha végbement volna a feleszmélés, a felismerés a sérthetetlenség elveszítéséről, hogy egy demokráciában meg lehet szerezni, de ugyanúgy el is lehet veszíteni a hatalmat a szavazóknak köszönhetően.

Orbán ráeszmélt, hogy akár veszíthet.

Hónapok óta látjuk, hogy ez a vesztes választásra készülés fellelhető az egyetemek alapítványi kézbe adásában, az állami cégek, intézmények.. választási cikluson túlnyúló vezetői pozícióinak hithű káderek általi bebetonozásában és most új szintet ért el a Polt Péter legfőbb ügyész leválthatatlanságát célzó kétharmados törvényjavaslatban. A Fidesz elkezdett félni. Nagy valószínűséggel azért, mert bőszen monitorozzák az előválasztás várható eredményét és a könnyűnek gondolt Dobrev ellenféllel szemben Márk – Zay határozottan kezd elhúzni. Az pedig egyet jelent számukra a teljes kampányuk újra építésével, és a Gyurcsányozás kényszerű elengedésével (ami már most is kezd egyre kínosabb lenni). Ezt már el is kezdték, és egy jóval drágább osztogató Fidesz kampány képe kezd kényszerűen körvonalazódni. A célközönség a nyugdíjasok lesznek, akik jövő áprilisig tejben –vajban fürösztésre számíthatnak a kormány részéről, cserébe szavazataikkal hatalomban tarthatják Orbán Viktort.

Ettől függetlenül a félelem megjelent a Fideszben. Ez pedig egy életveszélyes öngerjesztő folyamatot indíthat el. Ugyanis félős sereggel még soha, de soha nem nyertek csatát. A hétköznapi, egyszerű Fidesz pártkatonát és szavazót sem lehet teljesen hülyének nézni. Bármilyen elvakult látja, hogy ki költözik el Marbellára, ki vesz szőlőbirtokot Franciaországban… , ki hogyan épít menekülési útvonalat. Fel lehet készülni egy vesztes csatára is biztos, ami biztos, de a harci morált ez borzasztóan aláássa. Márpedig itt jövő tavasszal politikai értelemben minden eddiginél nagyobb harc lesz, akárki meglássa!

Ingyenes stockfotó álló kép, aratás, arctalan témában

Ki (a) meleg az Orbán kormányban?

Ki (a) meleg az Orbán kormányban?

Kétségtelen tény, hogy a hódmezővásárhelyi villamos már feljött a szegedi fővonalon, Kőbánya – Kispestnél megállt egy pillanatra, aztán megjelent a 4-es 6-os vonalán a körúton, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk meddig jut, és végül, hol fog megállni az utazás végén.

Promenad24

Az MZP jelenséget jelen pillanatban a magyar belpolitika elkényelmesedett szakértői gárdája próbálja megfejteni ugyan, de kijelenthetjük, hogy csak lohol az események után. A komplett elemzés helyett (amit később fogok megírni) most csupán egyetlen „szokatlan” momentumra hívom fel a figyelmet.

Az elmúlt 3 év tematizált politikai témái kivétel nélkül mind a Fidesz oldalról jöttek. De a korábbi időkből is ez a jellemző. Lásd; rezsicsökkentés, migráns kérdés, LMBTQ... Évek óta arról szól a fáma, hogy a kormányoldal alakítja a közbeszédet és ő adja a témát. Most is gyönyörűen fel volt építve a korábbi, sikeres lengyel választási eredmények után a melegellenes kampány fősodor, amit a Szájer ügy miatt részlegesen el kellett engedni ugyan, de aztán a homofób pedofil törvény elfogadásával csak visszaköszönt. Az ellenzéknek pedig rendre nem volt mit mondani. Újra meg újra vagy vészterhes hallgatásba, vagy nyílt védekezésbe lett bekényszerítve. Ez változott meg MZP megjelenésével. Ő ugyanis egy cseppet sem védekezik, hanem támad. És nem tessék lássék támad, hanem azonnal torokra megy. A miniszterelnök fiának feltételezett homosexualitására való célozgatással azzal harap, amivel pont a Fidesz harapna. Mondhatni a„kutyaharapást szőrével” elvet alkalmazva a legalapvetőbb „egy bizonyos szint alatt, már nem bántjuk egymást, a politikusi magánélet az tabu...” toposzokat messzire kihajítva támad és támad.  

Újabb lépcsőfokot ugrott meg most azzal, hogy név nélkül, de a regnáló kormány két KDNP-s minisztere közül az egyikről azt állítja, hogy meleg. „Magas rangú személy”, mondja ő, ezzel még jobban behatárolva, hogy a kettőből a rangosabb emberről lehet szó. Hogy állításait honnan veszi, vagy, hogy mivel tudja alátámasztani, igazából mindegy is. Lényeg a sejtetés. Emlékszünk még, hogy a látens meleg kártyát legutóbb pont a Fidesz játszotta ki szegény Vona Gábor ellen, ugyanúgy megkérdőjelezhető módon, mint teszi most MZP, de működött és irtózatos pusztítást végzett. Védekezni ellene alig lehet, a hímsoviniszta, magyar politikai közéletben, különösen jobboldali politikus esetében, szinte lehetetlen.

Itthon: Szivárvány provokált a Parlament fölött | hvg.hu

Fotó: https://hvg.hu/itthon/20210702_szivarvany_parlament

Egy tény, a különböző keresőoldalak keresései között pillanatok alatt megsokszorozódott a „KDNP-s miniszterek” és ennek különböző változatai.

Úgy tűnik érdekli mindez az embereket, erről beszélnek, nem a Gyurcsány showról, (azt unják) nem a Fidesz témákról...

Oda a kezdeményezés. Évek óta először.   

Itt a villamos Gergő! Lelépsz vagy felszállsz?!

 

Megjött a villamos, de azt is mondhatnánk; fuss Gergő fuss!

Politikatörténeti tananyag lehet majd  a későbbiekben, hogy mi ment végbe az elmúlt másfél hétben Karácsony Gergely körül.  Közben nagyon egyszerű a képlet, az alkalmasabb jelöltet egy ideig vissza lehet tartani, de az alkalmasság előbb vagy utóbb utat tör magának. Karácsony városvezetési teljesítménye és előválasztási kampány teljesítménye egész egyszerűen nem elég acélos. Nincs egyszerű dolga, ez tény. Eleget kell tennie az ó baloldal követelményeinek és hurcolni azok múltját, közben építeni az új, markáns vezető képét, és mindeközben centristát alakítani ízig vérig baloldaliként és természetesen megnyerni a vidéki szavazókat úgy, hogy a törzsbázis pesti szavazókőrnek se menjen át mucsaröcsögibe. Nem mellesleg mindeközben irányítania kéne az ezer sebből vérző fővárost.

2-es villamos

Vele szemben ott áll MZP aki, friss, irdatlan munkabírással bír, lövi, de nem napi szinten a Fidesz média, mint Gergőt, és sugárzik róla a határozottság (néha már túlzottan is). Keveset beszéltünk róla, de MZP az európai politikai trendek igazi „sikerterméke” lehet. A semmiből jön, nincs mögötte párt háttér (bár ez is lassan meglesz a Momentum beállásával) és gyakorlatilag egy személyben felépít egy új rendszert. Fellépése kísértetiesen hasonlít Macronére, vagy a semmiből jött német AFD-re, vagy az olaszoknál szintén semmiből jött Salvinire… Ideológiailag egymástól teljesen távol álló pólusok ők, de ami a közös, az az ismeretlenség, a meglepetés ereje, a tömegek számára, a tömegből jött, velük együtt érző hang. Talán úgy lehetne ezt elmagyarázni, hogy amint az emberek egyre kevesebbet néznek szépen megvágott, megszerkesztett hírműsorokat, vagy olvasnak nemzetközi, professzionális híroldalakat, ellenben olvasnak egyre több amatőr blogot, ugyanúgy egyre inkább elegük van az évtizedek ót a politika fősodrában edződött profi, vagy veterán politikusokból és friss, közülük való arcokra vágynak. Ezt lehetett látni az előválasztáson is, ahol „tömegével” hullottak el nagyon is ismert arcok a politika világából.

Meggyőződésem, hogy az MZP jelenség nálunk is be fog jönni, ahogyan leginkább bejött Franciaországban. Még akkor is, ha Fidesz stratégákkal beszélgetve, ők erre is számítanak, de ez a számukra rémálom szerű forgatókönyv.

Itt most már csak az a kérdés, ki mikor száll fel az MZP hajóra? Ki minél hamarabb, annál több igényt nyújthat be a végén. A Momentum már megtette, Új Világ néppárt már ott van, a Jobbik egyre nagyobb szorítás alatt, Gergőnek is nem marad más hátra, fel kell szállnia a villamosra, különben elüti…    

Nem léphetsz vissza Péter!

 

Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán.

Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?  

A második, hogy sikerül-e nyíltan is felvállalni az eddigi fű alatti, de egyre egyértelműbb DK – Jobbik koalíciót, amire Jakab Péter megnyilatkozásaiból látunk jeleket.

BP-nek-2020-7

Fotó: https://index.hu/belfold/2021/10/01/karacsony-gergely-es-marki-zay-peter-osszefog-a-masodik-forduloban-dobrev-klara-miniszterelnok-jelolt-elovalasztas/

A második kérdés, igazából nem kérdés. Egész egyszerűen azért, mert még a józanabb Jobbikosok is nagy eséllyel inkább Márk – Zayt húzták be már az első fordulóban is Jakab helyett, mert egész egyszerűen bár természetesen szeretik a pártvezérüket, de nem hitték el, hogy kormányalakításra és kormányzásra képes. Ha most ehhez képest Jakab nyíltan Dobrev mellé állna, ami megfelelő háttéralkuk és garanciák esetében biztos, hogy csábító lenne, de ezzel végképp kivégezné a maradék hitelességét is. Ez azonban csak a kisebbik baj lenne. A nagyobb, hogy nem lenne semmi értelme, mert a Jobbik szavazóbázisa kizárt, hogy megszavazza Klára asszonyt. Karácsonnyal szemben is neccesen, aki ugyan ki van kiáltva (és valljuk be nem véletlenül, mert tényleg ez sugárzik róla a vidéki emberek szemében) egy puha, pesti úri fiúnak, aki ráadásul már elbukott egy miniszterelnöki kampányt, de Márk –Zayval szemben aztán végképp nem.

És ez át is vezet az első, tényleges kérdésre. Márk - Zay vagy Karácsony? Minden bizonnyal Gergőt sokan szeretik, ez nem kérdés. Mint ahogyan Klára asszonyt is, akinek ugyan még le kell vetkőzni a családjára jellemző pózőr megnyilvánulásokat és meg kell találni a saját hangját, mert ettől sokkal hitelesebb és szerethetőbb lenne.

Hármuk közül azonban Péterben van meg egyedül, amire a jelenlegi kormánykritikus, magyar szavazók igazán vágynak.

EGYSZERŰEN RÓLA HISZIK EL, HOGY Ő EZT MEG TUDJA CSINÁLNI.

Mert természetes és önazonos. Nem bizonytalankodik, nem pózőrködik, nem játssza túl, nem játszik verbális kivégzőosztagot…

Nem mellesleg az alkalmasság tekintetében is az első helyen áll. Utána Klári, és az alkalmasság határán pedig Gergő.

Ezt a hitet pedig sokszázezer szavazatra lehet váltani. Túl azon, hogy nem kérdés, hogy Pétert támogatnák a Jobbik szavazók (Gergőt már nem biztos) és nem mellesleg a Momentum tagság is a következő előválasztási fordulóban, és ha Gergő is beáll mögé, ez megvan.

Szóval, Kedves Péter!

 Nem, nem léphetsz vissza semmiképp.

 • Ha te leszel a jelölt a Fidesz eddigi teljes választási – lejáratási stratégiája mehet a levesbe.
 • Ha te leszel a jelölt, Pest mellett a vidék is felsorakozik mögéd.
 • Ha te leszel a jelölt, lesz hitük a változást akaróknak, hogy 22-ben lehet nyerni!

Mindenkit szeretnek az ellenzéki oldalon, de ezt fel kell vállalnod! Nem léphetsz vissza!

süti beállítások módosítása