Új fogalom születik; „GÁZKOMMUNIZMUS”

Új fogalom születik; „GÁZKOMMUNIZMUS”

Valljuk be, mostanság már szinte semmin sem csodálkozunk. Először is jött a Németh Szilárd által indított, jól megszokott rezsivédelem felrúgása, amit különböző baljós táblázatok követtek kisebb infarktusoktól kísérve, miszerint van, aki ötször, hétszer többet fog fizetni, mint eddig. Majd következtek a kalkulátorok és ma már hozzávetőleg pontosan tudja minden derék magyar választó, hogy az eddigi fogyasztása alapján, plusz egy pulóver felvétele nélkül mire is számíthat a következő télen.

gázvezeték-hálózat | hvg.hu

kép; hvg

A „nekünk az oroszok sokkal olcsóbban adják a gázt” és „Paks egymaga fillérekért ellátja elektromos energiával az országot” szlogeneket talán el is felejthetjük. Ugyanis semmit sem kapunk mi olcsóbban az oroszoktól. Ellenben augusztus 1-től a magyar nép azon része, amely egyetlen köbméterrel is átlépi fogyasztásában az állam által kiszabott mértéket, a határérték feletti részre Európa legdrágább gázárát fogja fizetni! Ez tény!

A kisnyugdíjas szavazó réteget védeni kell, nem vitás. Cserébe a nagyobb családi házzal rendelkező, esetlegesen többgyermekes családokat extrán megsarcoljuk, hogy a törzs szavazóbázist megtartsuk.

Logikus. Csak éppen ezt úgy hívják; kommunizmus. GÁZKOMMUNIZMUS, amit egy magát jobboldalinak mondó kormány vezet be 2022-ben, Európában.

Félreértés ne essék, az anyagilag szerényebb képességű nyugdíjas réteg segítése természetesen üdvözlendő, a kérdés, hogy ki fizesse azt?  

Ismét megosztjuk és szembeállítjuk egymással a társadalmat. Idáig voltunk jobbosok és balosok, „migránssimogatók” kontra „nácik”, innentől leszünk „rezsibárók” és „csóringerek”, azazhogy szegények kontra gazdagok. Ez pedig életveszélyes megosztás, ezt már nagyon sokszor láttuk a történelemben.

Az elv a kérdés. Volt már ilyen. Lapozzuk csak fel a történelemkönyveket.  Elvesszük a földedet, ha vérrel verítékkel is dolgoztál meg érte, mert neked több van és odaadjuk másnak, akinek nincs, vagy kevesebb van. Leseperjük a tanyasi padlásodat, mert sok búzád van, de a pestieknek is kell a kenyér, érd be kevesebbel ezután, nekik is enni kell. Fizess ötszörös gázszámlát, hogy a másiknak ne kelljen többet fizetni, mint eddig, hiába kerül többe a gáz az egész világon, fizesd ki helyette ezután te az ő gázszámláját is. Következő lépésként a fizetésed egyötödét elvesszük, mert fizetni kell valamiből mondjuk az utak karbantartását…

Természetesen ezt nevezetjük szolidaritásnak, vagy akár keresztényi szeretetnek is, hiszen Jézus is azt mondja, hogy akinek két ruhája van, adja oda az egyiket az embertársának, akinek egy sincs. Jézus nem tépi le azonban a ruhát senkiről és a szolidaritás minden esetben önkéntes, belső indíttatáson alapszik nem külső rákényszerítésen.

Aki rákényszerít, elvesz, újra oszt, az nem más, mint kommunista. Azazhogy „kominista”, ahogyan a kulákvilágot és a kényszerű beszolgáltatásokat túlélő idősek mondják mind a mai napig.

Észre se vettük, a kommunizmus visszatért, a mérőórák mellett settenkedik…