750 forintos üzemanyag Brüsszel miatt?

750 forintos üzemanyag Brüsszel miatt

Csábító kommunikációs lehetőség a láthatáron. Az amúgy is brutális veszteséget termelő 480 forintos, magyar állampolgároknak szóló üzemanyag árat elkezdte megtámadni az EU.  Legalábbis a magyar kormány kommunikációja hamarosan ezt fogja harsogni mindenütt. Miért támadja? Azért, ami miatt Németország pár éve végül mégsem vezette be az autópálya díjakat a külföldi állampolgárok számára, mert az sértette volna a közös, unión belüli különbségtétel elleni elvet.  Az EU alapszerződése egyértelműen kimondja, hogy az Unión belül tilos az állampolgárság alapján történő bármely megkülönböztetés. És bár a magyar szabályozás rendszám alapján határoz meg eltérő árakat, mivel egy rendszám szorosan köthető az autó tulajdonosához, így pedig annak állampolgárságához, így borítékolható, hogy ezt a kötelességszegési eljárást Magyarország el fogja bukni. De talán nem is baj! Ebből lesz ugyanis a kommunikációs csodafegyver.

Free Ingyenes stockfotó közelkép, mérőeszköz, műszerfal témában Stock Photo

Mivel, fenntarthatatlan ez az árkülönbözet előbb vagy utóbb így is úgy is mindenképp kényszerűen bevezetnénk a piaci árat, de így legalább ráfoghatjuk a gonosz Unióra, hogy ez miattuk szükséges.

Tankolás közben úgyis hozzászokott már a szemünk a nagyobb összegek látványához, egyszer csak hipp-hopp széttesszük a kezünket és azt mondjuk ez bizony 750 forint, de mindez Brüsszel miatt lesz így…   

Így azonban Brüsszel ránk kényszeríti az akaratát és csatát nyer Magyarországgal szemben!?

Csábító kommunikációs magas labda, kontra büszkeség. Mit választunk?

„Böcsület is van a világon!”