Orbán nem nyerhet, életveszélyes az országra

Orbán nem nyerhet, életveszélyes az országra

Igen, eljutottunk idáig. Bár mi tagadás nagy eséllyel a Fidesznek áll a zászló, az egy hét múlva esedékes országgyűlési választáson, ha nyernek, az teljességgel kiszámíthatatlan nemzetközi helyzetet eredményez. Olyat, ami magában rejti Magyarország teljes nemzetközi elszigetelődését, következésképp a magyar gazdaság súlyos visszavetését is. Mindez egyetlen ember miatt.

Székesfehérvár Városportál - Fehérvárról a Teleki elől kívánt sok sikert az  érettségizőknek Orbán Viktor

Látjuk mi történik egy országgal gazdasági szempontból, ha úgymond összefognak ellene, lásd Oroszország.  Nagyhatalom, atomhatalom, kontinentális területtel, a világ egyik legnagyobb aranytartalékával, hatalmas nyersanyagkészlettel és egy hajszál választja el az államcsődtől.  Hallatlan összeget buktak az ott lévő külföldi cégek, kereskedelmi láncolatok, mégis kivonultak, mert betelt az a bizonyos pohár. A nagyságrendekkel kisebb, 10 milliós, teljességgel a nemzetközi kapcsolatoknak kitett, nyersanyagokkal nem rendelkező Magyarország vajon meddig húzza, ha esetünkben is betelik az a bizonyos pohár, mint az oroszoknál? Mi lesz velünk, ha kivonul tőlünk a német autóipar, a nemzetközi szolgáltató ipar, ha a jogállamisági mechanizmusra való hivatkozással visszatartják az uniós támogatásokat, pl. mezőgazdasági támogatásokat…

Elmondom mi lesz, iszonyatosan nagy baj!   Sírás és fogcsikorgatás!

Igen, mondhatja erre azt most bárki, hogy kit érdekel mit mond a külföld, kit érdekel mit dumál Brüsszel, mit magyaráz a vén, szenilis Biden Washingtonból, megvoltunk mi eddig is, hiába acsarkodtak ellenünk. A kulcsszó az, hogy eddig…  Amikor Zelenszkij a NATO-nak tartott beszédében, - amit a világ összes nívós hírstúdiója átvett, - másfél percen keresztül csak Orbán Viktorral és célzottan Magyarországgal foglalkozik, amikor a hivatalban lévő lengyel elnök arról beszél, hogy Orbán érthetetlen magatartása nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak, amikor a legközvetlenebb lengyel szövetséges  Jarosław Kaczyński is kifarol már mögülünk akkor rá kell jönnünk, hogy totál, de totál magunkra maradtunk, nincs barátunk senki!

Egyetlen csepp és betelik a magyar pohár.

És mindezt Orbán lavírozó, még mindig félszívvel oroszbarát politikája miatt. Mert mondjuk ki, ez most már konkrétan az ő személyes sara! Nem a kormányé, nem az országé, még csak nem is a Fideszé, mert ott is vannak elkötelezett atlantisták, lásd Németh Zsolt. Ez egy ideje kifejezetten és célzottan Orbán Viktor felelőssége, meg a táskahordó Szijjártó Petié, aki kiáll a világ elé és el tudja mondani röhögés nélkül, hogy a 20 ezer fős honvédség magában is képes szavatolni az ország biztonságát, (ezalatt a magyar hadügyminiszter arról tárgyal, hogy milyen NATO erősítések érkezzenek még az országba).

Nem, nem nyerhet Orbán Viktor, mert veszélyes. Veszélyes a magyarság létére, veszélyes a kárpátaljai százezres magyarságra, akiken az ő érthetetlen oroszbarát huzakodása miatt sajnos bármikor bosszút állhatnak az ukránok, és veszély magára Magyarországra, mert brutálisan meg fognak minket büntetni egyetlen ember eszement, kockázatos taktikázása miatt.

Miért csinálja vajon mindezt Orbán?

Na az egy nagy kérdés. Mondhatnánk Paks miatt. Ez minden bizonnyal azonban nem valós. Paksot meg tudják építeni a franciák, az amerikaiak, a kóreaiak, nagy eséllyel olcsóbban, mint az oroszok.

Régóta él az a legenda, hogy az oroszok drágább Paks építése mögött az áll, hogy cserébe a megbízásért megveszik Orbánnak az RTL klubbot, vagy legalábbis egy irgalmatlanul nagy összeget visszaosztanak neki. A másik ésszerű magyarázat, amiről már korábban is írtam, hogy Orbánt zsarolják valamivel az oroszok.

Mindegy mi az ok, egyetlen ember zsarolhatósága, vagy kapzsisága miatt kockáztat most egy egész ország.

Igen, tudom , az ellenzék siralmas. Széthúzó és dilettáns, de ha nyernek, velük nem büntetik meg az országot és most csak ez számít.

Sajnálom Viktor,itt a vége, nem nyerhetsz, értsd meg, nem nyerhetsz!