Selyemzsinór Viktornak a 400 forintos euró

Egy kalap alatt az oroszokkal

Ha marad Viktor kivégeznek, egy kalap alatt az oroszokkal

Van azért annak egy diszkrét bája, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter délelőtt még a magyar válságkezelés sikerességéről beszél a facebook hullámain, majd ugyanaznap délután már a klasszikus Brüsszel hibáztatást húzza elő, mondván a brüsszeli oroszellenes szankciók teszik tönkre az amúgy briliáns módon vállságmenedzselt Magyarországot. És ha ez nem lenne elég csavar a történetben, mondja ezt rezzenéstelen arccal úgy, hogy AZOKAT AZ OROSZ ELLENES BRÜSSZELI SZANKCIÓKAT A FIDESZES MAGYAR KORMÁNY IS MEGSZAVAZTA.

Varga Mihály megtalálta a forintgyengülés felelősét: Brüsszel

Értitek, „ami a tiéd az az enyém is, ami az enyém ahhoz semmi közöd…”

Na ilyenkor van az az érzése az embernek, hogy teljesen hü***k nézik. Persze kampány időszakban ez 4 évente átlag feletti arányban elfordul minkét oldal részéről, na de ennyire?! Kérdés, hogy az átlag magyar választópolgár ezt elhiszi-e és ha igen meddig?

Aki azonban nem hiszi el a magyar kormány látványos besorolását és hirtelen külpolitikai fordulatát, az a fentebb emlegetett Brüsszel, de nevezhetjük nyugateurópai kormányok közösségének, nyugati vezető pénzügyi elitnek, vagy akinek, ahogy tetszik.   

A 400 forintos euró valószínűleg sokak számára kijózanító volt az orosz –ukrán háború 12. napján. Mi történt? A kis országok, független kis devizái elvéreztek. Igen ám, de a román lej mégis tartotta magát valahogy, ahogyan néhány más regionális pénznem is, nem úgy, mint a forint (pedig, ha még valaki nem hallotta volna, mint tudjuk nálunk briliáns a válságkezelés…) Az történt, hogy a különböző orosz piacon bentragadt nemzetközi pénzügyi alapok „a nagy pulykavadászathoz” hasonló értékesítéshez, kivonuláshoz kezdtek nálunk. Miért? MERT NEM TEKINTENEK MINKET A NYUGAT RÉSZÉNEK, MERT NINCS BENNÜK BIZALOM IRÁNTUNK, MERT EGY KALAP ALÁ KERÜLTÜNK NÁLUK OROSZORSZÁGGAL.  Ez nagyon-nagyon nagy baj! Rendkívül drága árat fogunk fizetni ezért sajnos. Igaza van Róna Péter ellenzéki köztársasági elnökjelöltnek miszerint, addig fikáztuk az Uniót, amíg eljutottunk oda, hogy most már hiába fordítottunk a köpönyegen , az Unió egy fillér támogatást nem ad Magyarországnak, amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, és amint látható ütni fognak minket pénzügyi értelemben, ahogyan csak bírnak és higgyük el ők sokkal erősebbek, mint mi.

És mit lép erre a magyar kormány? Nemhogy végre felfogná mindennek a súlyát és végre befejezné a szövetséges nyugat szapulását, kiállítja az egyetlen még nemzetközi mércével szavahihető, kifejezetten jó szakpolitikus hírében álló pénzügyminiszterét és vele mondatja el, hogy a nyugati szankciók tehetnek minden magyar szenvedésről.

Nagy a baj, nagyon nagy a baj.

 

Ha marad Viktor, kivégeznek, ha jön az ellenzék, vele jöhet a káosz, de még a káosz is jobb, mint a biztos halál… mert legalább megpróbáltuk…