Ha van esze a Fidesznek, nem nyeri meg a választást

Mi lesz velünk az Ukrán háború után?

 

Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd.

Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól;

  1. Hogy tudok segíteni a bajbajutottakon, a menekülteken?

A második kérdés, pedig a pillanatok alatt kitapintható társadalmi félelemből fakad, ami az iskolás gyerekek egymás közötti beszélgetéseiből, a fodrásznál, a taxiban, a kocsmákban lefolytatott eszmecserékből szüremlik le;  

  1. Kitőr-e a 3. világháború, lesz-e atomháború?

Atomháború nagy eséllyel nem lesz. Egész egyszerűen azért, mert abba mind belehalunk, a kezdeményező Oroszország is. Ha mégis, akkor pedig nincs hova bújni, és nem lehet belőle kimaradni. Miután Magyarország NATO tagállam, ha szállítunk fegyvert Ukrajnába, ha nem, rajta leszünk az orosz céltáblán. Ezért álságos a jelenlegi kormány retorikája, amikor magát a béke őreként és letéteményeseként tünteti fel, ugyanis egyáltalán nem a magyar kormányon múlik, hogy lesz-e béke, és, hogy Magyarország kimarad-e egy esetleges kiszélesedő fegyveres konfliktusból. A magyar kormány még most is kettős játékot űz, amikor szemtől szemben Ukrajnát támogató, háttér médiájában pedig orosz barát kommunikációt folytat.  

zen.jpg

A kérdés mi lesz a háború után, merthogy egyszer minden háború véget ér?

A válasz nagyon egyszerű; CSŐD!

Magyarországot akkor érte ez a háború, amikor a mindent egy lapra feltevő, a választásra készülő Fidesz amúgy is lenullázta az államkasszát. Fizettünk 13. havi nyugdíjat, fizettünk adóvisszatérítést, osztogattunk hirtelen ingyen laptopokat, (a krumpli majd még csak most jön). Az államkassza üres, az Uniós támogatások a jogállamisági mechanizmus elfogadásával egyre távolabb kerülnek, közben elszabadult az infláció, a nemzetközi gazdasági környezet is katasztrofális, az olajár az egekben és borítékolható, hogy Európa szerte brutális mértékű és egyben nagyon drága fegyverkezés indul majd el, ami szintén nagy lyukat üt majd az amúgy is kicsontozott magyar költségvetésen is.

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741 

A gazdasági hatások mellé jön még a politikai elszigetelődés. A háborúval szemben pillanatok alatt egységbe forrt Európában egyetlen kihúzó van, a Fidesz vezette Magyarország. Oroszbarát retorikánk miatt nagy eséllyel az utolsó szövetséges lengyel –magyar barátságot is bukjuk, a külpolitikában semmilyen más esélyünk nem lesz, mint a meghunyászkodás. Paks 2-t egész egyszerűen nem fogja engedni az Unió, ill. vagy francia, vagy amerikai, esetleg dél-kóreai technológiával fog megépülni az orosz helyett. Az eddigi kardcsörtető, brüsszelező, romlott nyugatozó hangvételünknek is véget kell vetnünk, ha nem akarunk elesni majd bármilyen uniós felzárkóztatási, gazdaságélénkítő… forrástól.  És a legszebb, hogy mindezt majd el kell magyaráznunk itthon a választóknak.

Mindezt megúszhatja a Fidesz, ha bukja az áprilisi választást, mert akkor ellenzékből, mindent a másik politikai oldal nyakába varrhat, viszont számolnia kell az Európai Ügyészség nyomozásaival, az elszámoltatással, de a síri hangulatban, ami április után jön talán ezek nem ütnének akkorát.   

Kijelenthető; az áprilisban megalakuló új magyar kormány a vágóhídra megy. Már eddig is több elemzés is amellett foglalt állást, hogy aki most győz 2022-ben az 2026-ban biztos, hogy nem fog. Erre most rátett a háború.