Kezdjünk barátkozni a Mi Hazánkkal

 

 

Kezdjünk barátkozni a Mi Hazánkkal! Ugyanis van rá esély, hogy a következő parlamentben ott lesz. És ha ott lesz nem mindegy, hogy hova áll.

Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjével rúgta be a  kampányát a Mi Hazánk | 24.hu

Kép; 24.hu

Annyira a két nagy tömbbel foglalkozunk, hogy fel sem merül, miszerint bárki más is labdába rúghatna majd áprilisban a végelszámolásnál. Pedig de. Ha a jelek nem hazudnak, mind Fidesz, mind ellenzéki oldalon egy mindent eldöntő végső kampány időszakra játszanak. Nagy eséllyel olyan szintű lejárató ütőkártyák vannak bekészítve mindkét oldalon, amit, ha letesznek az asztalra, úgy gondolják a másik oldalnak már nem lesz ideje-ereje felállni a választás napjáig.  Nem mellesleg az egyesített ellenzéknek mivel jóval szűkösebbek a forrásai, ezért abban érdekelt, hogy minél rövidebb legyen a kampány időszak, amit finanszíroznia kell. A Fidesz oldal pedig miután a felmérések alapján úgyis vezet, tényleges kampány helyett módszeresen gyalulja az ellenzéki jelölteket és közben kivár.

Mindezzel párhuzamosan az „alsóbb osztályokban” láthatóan, érezhetően elkezdődött a kampány. A kutyapártra potenciális veszélyként tekint az ellenzék, miközben nem kérdés, hogy ha meglepetésre be is jutnak, nagy eséllyel az ellenzéki oldalt támogatnák a Fidesz helyett. Ezzel szemben a Mi Hazánkat érdekes módon senki sem emlegeti, pedig jóval nagyobb, létező alternatívája van annak, hogy átlépjék az 5 százalékos küszöböt, mint a Kutyák. Torockaiék jó eséllyel éreztek rá arra, hogy új bázist kell építeniük. Hajszálon múlott ugyan, de a Jobbikból kiszorulva új utakat kellett keresniük. Kézenfekvő lenne, hogy a szép lassan széteső vidéki Jobbik bázist maguk mellé állítsák – csábítsák. (Nagy eséllyel MZP is majd rájuk pályázik) Igen ám, de a Jobbikból most lemorzsolódók pont azok, akik nem is olyan régen elküldték őket. Nehéz lenne elképzelni egy sajnálkozó, kölcsönös bocsánatkérő összeborulást. A DK-val összebútorozó Jakab féle Jobbikban csalódottak minden kimutatás alapján jelenleg vagy a Fideszhez húznak, vagy épp felszámolják korábbi politikai aktivitásukat. A Mi Hazánknak új bázis kell. Jó érzékkel célozták meg az oltásellenes, oltásszkeptikus nem elhanyagolható réteget. Innen igen is össze lehet szedni 5 százalékot, főleg a határon túli, döntően az erdélyi vírusszkeptikusok segítségével. Mindehhez társulhat még a „két nagy” kölcsönös, pornózós, mocskolódó, lejárató iszapbirkózása, ami nem kevés jóérzésű állampolgárban előidézheti azt, hogy ha ezek mindketten ilyenek, akkor inkább egyik sem, nézzünk egy harmadik opció után.

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741 

Innen már csak az a kérdés, hogy ki állna szóba egy 5,2 százalékos parlamenti Mi Hazánkkal, ill. megfordítva, kivel állnának szóba Torockaiék? A Fidesznek összebútorozni velük a kormányzás érdekében teljes arcvesztést eredményezne, de bármi jobb a vereségnél és az esetleges európai ügyészségi elszámoltatásnál vizsgálódásnál , tehát megtennék, majd az első alkalmas pillanatban felszeletelnék kisebb koalíciós társukat, ahogy tették anno pl. a Kisgazdákkal. Az össz ellenzék számára egy összeborulás a Mi Hazánkkal nem oszt, nem szoroz, így is egy ligában játszik már náluk a tűz és a víz, ha öntenek hozzá még egy kis homokot is, kit zavar. A működőképességük egy esetleges választási győzelem esetén így is nagyon nagy próbák elé állítja őket, ha azonban kiegészülnek még „könyvdaráló” Dúró Dóráékkal, ez a működőképesség a nulláról gyakorlatilag a mínusz tartományba süllyed majd.  

Na de kit választana a Mi Hazánk? Ez itt a nagy kérdés…

El lehet kezdeni puhatolózni feléjük mindkét irányból, aki jót akar magának.