Hány Schadl élhet közöttünk?

 

Vajon hány Schadl létezik még? Schadl, aki mindent (is) el tud intézni ebben a rendszerben. Ki a Schadl az én környezetemben? Sok Schadl van. A vidéki Magyarország tele van megyénként több Schadllel.

Itthon: 444: Schadl György félmilliós kenőpénzzel akarta elterelni a  figyelmet a szabálytalanul átépített siófoki házáról | hvg.hu

Nehéz elképzelni, hogy a Völner ügy folyamatos göngyölése ne tartana ki az áprilisi választás teljes kampány időszakán keresztül és nagy eséllyel azon túl. Ellenzéki oldalról lehet majd szemezgetni, újabb és újabb meghökkentő részletekkel előállni és ezáltal is beavatkozni a kampányba. Ezzel párhuzamosan az is egyértelműnek tűnik, hogy az ügy végkimenetele is nagy eséllyel a választási eredménytől függ majd. Egy ellenzéki győzelem esetén Völner 24 órán belül számíthat egy vizsgálati fogságra, míg egy Fideszes győzelem, hosszú évek elhúzódó tárgyalásaival, számos eljárási hibával és évek múltán nagy eséllyel egy felmentő ítélettel zárulna, ahogy erről korábban írtam. Schadl esetében nagy eséllyel szintén hasonló kettős kimenetel valószínűsíthető.

Ennek az egész ügynek nem is ez az érdekessége. Még csak nem is az, hogy elérnek –e  a szállak Rogán Tóniig, vagy Varga Juditig, vagy Pintér Sándorig… Nem, a tünet, a jelenség, a kreáció itt az érdekes. Az egyszerű kis halandó választópolgár rádöbbenhet arra, hogy vajon hány Schadl létezik még? Schadl, aki mindent (is) el tud intézni ebben a rendszerben. Intézhet magának vagy a barátainak diplomákat, megkülönböztető kék villogót, diplomata útlevelet!!, állásokat, engedélyeket... és hát sok-sok-sok pénzt. Törvényeken felül áll, bármit, bármikor, bárkivel megtehet. És mindezt azért mert áll vagy állnak mögötte valakik, akiknek, lehet, hogy ő csak a kesztyű a kezén, de mégis ez a kesztyű védve van / védve volt.

Az elmúlt három országgyűlési választási kampány a félelemről szólt. Egyszerű pszichológia, de a kampány szakemberek rájöttek, hogy az emberek nagyon nagy eséllyel azt fogják választani, akik a biztonságukat fenyegető veszéllyel szemben védelmet ígérnek és garantálnak. Védelmet a migránsokkal szemben, védelmet Sorossal szemben, védelmet a gonosz Brüsszellel szemben… De valljuk be egy Schadl is félelmetes. Még a sajátjaira is. Félelmetes, mert ahogy látjuk mindenkivel szemben, mindenki gyengéit ismerve, minden körülmények között, törvényeken felül állva, de bárkitől el tud /tudott venni bármit. Félelmetes, mert elkezdenek gondolkodni az emberek, vajon az ő környezetükben ki a Schadl? Mert sok Schadl van. A vidéki Magyarország tele van megyénként több Schadllel. Olyanokkal, akikhez raportra járnak egyeztetni vállalkozók, polgármesterek, országgyűlési képviselők, helyi lapok vezetői-tulajdonosai.

Nem jó szántukból mennek, hanem félelemből. Azért mennek, mert nem akarják elveszíteni az állásukat, vagy éppen a túl nagyra nőtt cégüket, amit kinézett magának már valaki más.

Vajon, hány Schadl van még? Vajon meddig kell még félnünk tőlük?

 https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741 

Félni nem jó.