Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz…

Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz…

Az átlagos, magyar ellenzéki szavazó türelmes. Egy darabig. Azt is mondhatnánk kb. eddig. Ugyanis az előválasztást követő több hónapos tétlenség után mostanra eljutottunk oda, hogy a felmérések alapján már az ellenzéki szavazók fele sem hiszi el, hogy itt bizony lesz kormányváltás 22 áprilisában. Miért is hinné? Amikor láthatóan azzal van elfoglalva a 6 vagy éppen 7 párt vezetése, hogy saját magukon kívül még hány havert tudnak bevinni a parlamentbe.

Értjük, hogy itt hosszas egyeztetésekre van szükség. Értjük, hogy itt hiába volt egy előválasztás mégis méregetni kell egymás között azt a bizonyost. Értjük, hogy a közös program kidolgozása nagy és felelősségteljes munka.

Amit azonban senki nem ért az ellenzéki oldalon,

  1. EZZEL PÁRHUZAMOSAN MIÉRT NEM MEGY A KAMPÁNY?
  2. MIÉRT NEM TUDJÁK AZ ÉRINTETTEK ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT SZORONGATNI EGYMÁS TORKÁT?

Mindemellett azonban van egy fontos kérdés, amiről senki nem beszél, és amiről nem szólnak az egyeztetőtárgyalások kiszivárogtatott hírei; nevezetesen, hogy KI FOGJA FIZETNI AZ ELLENZÉKI KAMPÁNYT?? Melyik párt vajon mennyit hajlandó beadni a közös kalapba? Kicsit az az érzése az embernek, hogy rendben, megnyerte ez a Márk – Zay gyerek az előválasztást, meg a lehetőséget, akkor most oldja meg, ahogy tudja. „Életünket és vérünket – követünk kapitány…- de pénzt egy szemet sem” Pénz nélkül, munka nélkül, áldozatok nélkül pedig nem megy.

kép: Mandiner

Ezzel párhuzamosan több kétharmados bukta után rájöttek a pártok, hogy az egyéni jelöltek nélkül esély sincs a győzelemre, tehát most arra koncentrálnak, oda nyomják majd a forrásaikat. Csupán arról felejtkeznek el, hogy egy erős központi kampány nélküli, apátiába süllyedt ellenzéki tábor (lassan tényleg abban van) egész egyszerűen nem fog elmenni szavazni. Ha pedig lelkesedés híján nem megy el szavazni, az olyannyira fixre vett egyéni ellenzéki jelöltek is bukni fognak! Az egész ellenzék, úgy ahogy van, bukni fog.

Meg kéne értenie Jakab Petitől egész a Feriig mindenkinek, hogy most már nincs más út, tolni kell MZP-t, de tényleg! Szeretik, nem szeretik, lehet vele együtt dolgozni, vagy nem, színpatikus vagy sem, mindenki szépen szorítsa össze a fogait vagy a farpofáit (kinek mi teszik) és fejezze be a kihúzást.  Egyrészt, mert ha nem teszik, nagyobbat bukhatnak, mint bármikor, másrészt a szavazóik, egy eseteleges ellenzéki bukás esetén majd bűnbakot keresnek és azok ők lesznek. Ők találták ki az előválasztást, MZP csak élt vele.

Tolni kell tehát, mégpedig teljesen, és nem félszívvel.  HVG-vel, 444-el, Amerikai Népszavával, 24. hu-val legfőképpen pedig pártkasszával, mindennel, különben oltári nagy lesz a bukás.  

Talán még nem késő. Ébresztő!