Ki (a) meleg az Orbán kormányban?

Ki (a) meleg az Orbán kormányban?

Kétségtelen tény, hogy a hódmezővásárhelyi villamos már feljött a szegedi fővonalon, Kőbánya – Kispestnél megállt egy pillanatra, aztán megjelent a 4-es 6-os vonalán a körúton, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk meddig jut, és végül, hol fog megállni az utazás végén.

Promenad24

Az MZP jelenséget jelen pillanatban a magyar belpolitika elkényelmesedett szakértői gárdája próbálja megfejteni ugyan, de kijelenthetjük, hogy csak lohol az események után. A komplett elemzés helyett (amit később fogok megírni) most csupán egyetlen „szokatlan” momentumra hívom fel a figyelmet.

Az elmúlt 3 év tematizált politikai témái kivétel nélkül mind a Fidesz oldalról jöttek. De a korábbi időkből is ez a jellemző. Lásd; rezsicsökkentés, migráns kérdés, LMBTQ... Évek óta arról szól a fáma, hogy a kormányoldal alakítja a közbeszédet és ő adja a témát. Most is gyönyörűen fel volt építve a korábbi, sikeres lengyel választási eredmények után a melegellenes kampány fősodor, amit a Szájer ügy miatt részlegesen el kellett engedni ugyan, de aztán a homofób pedofil törvény elfogadásával csak visszaköszönt. Az ellenzéknek pedig rendre nem volt mit mondani. Újra meg újra vagy vészterhes hallgatásba, vagy nyílt védekezésbe lett bekényszerítve. Ez változott meg MZP megjelenésével. Ő ugyanis egy cseppet sem védekezik, hanem támad. És nem tessék lássék támad, hanem azonnal torokra megy. A miniszterelnök fiának feltételezett homosexualitására való célozgatással azzal harap, amivel pont a Fidesz harapna. Mondhatni a„kutyaharapást szőrével” elvet alkalmazva a legalapvetőbb „egy bizonyos szint alatt, már nem bántjuk egymást, a politikusi magánélet az tabu...” toposzokat messzire kihajítva támad és támad.  

Újabb lépcsőfokot ugrott meg most azzal, hogy név nélkül, de a regnáló kormány két KDNP-s minisztere közül az egyikről azt állítja, hogy meleg. „Magas rangú személy”, mondja ő, ezzel még jobban behatárolva, hogy a kettőből a rangosabb emberről lehet szó. Hogy állításait honnan veszi, vagy, hogy mivel tudja alátámasztani, igazából mindegy is. Lényeg a sejtetés. Emlékszünk még, hogy a látens meleg kártyát legutóbb pont a Fidesz játszotta ki szegény Vona Gábor ellen, ugyanúgy megkérdőjelezhető módon, mint teszi most MZP, de működött és irtózatos pusztítást végzett. Védekezni ellene alig lehet, a hímsoviniszta, magyar politikai közéletben, különösen jobboldali politikus esetében, szinte lehetetlen.

Itthon: Szivárvány provokált a Parlament fölött | hvg.hu

Fotó: https://hvg.hu/itthon/20210702_szivarvany_parlament

Egy tény, a különböző keresőoldalak keresései között pillanatok alatt megsokszorozódott a „KDNP-s miniszterek” és ennek különböző változatai.

Úgy tűnik érdekli mindez az embereket, erről beszélnek, nem a Gyurcsány showról, (azt unják) nem a Fidesz témákról...

Oda a kezdeményezés. Évek óta először.