Ne haragudj Ferenc, nem tudják mit cselekszenek...

 

Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát. 

Fussunk neki még egyszer.

Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező Római Katolikus Egyház feje, egyben Vatikán Állam államfője is. Legfelső egyházi és állami vezető. A világ mai napig leginkább behatárolt hierarchikus rendszerének csúcsán ül, ahol tényszerűen alkalmasság, egyházpolitikai készség és hisszük és reméljük, hogy a Szentlélek Isten kiválasztása nyomán van ott, ahol van.( A történelem folyamán ez azért nem mindig volt így…)  A római katolikus hívek szerint Isten földi helytartója, nem mellesleg hitéleti kérdésekben TÉVEDHETETLEN, teológiai „nagyágyú”.

Ferenc pápa kihagyná a találkozót Orbán Viktorral és Áder Jánossal

kép: https://index.hu/belfold/2021/06/08/bencsik-andras-ferenc-papa-eucharisztikus-vilagkongresszus-bayer-zsolt-orban-viktor-ader-janos/

Ez a pápa nem akar találkozni Orbán Viktorral, mert sem cselekedetiben, sem kormányzásában nem tartja Viktort igaz keresztény embernek. Lehet, hogy téved, de szíve joga, hogy így gondolja. Hangsúlyozom nem Magyarországgal és nem a magyar emberekkel nem akar találkozni, hanem a kormányfővel!

És erre jön egy kis publicista valahonnan a semmiből, akit az aktuális kormánypárthoz való dörgölődés tart felszínen és ad neki kenyeret és „lekeresztényteleníti”  a pápát. Hogy magától, vagy rendelésre, igazából mindegy is.  Miközben folytonosan mantrázza, hogy ez egy keresztény konzervatív ország, nép és kormány. Az a baj, hogy nem az. A nép és az ország még félig igen, de ez mutatja meg igazán, hogy ennek a kormánynak a kereszténysége semmi más csak álca! A kereszténység ugyanis nem abból áll, hogy mindenkit utálok és megvetek, aki más, mint én. Ez a fajta kereszténység a keresztes háborúk idején tűzbe borította a Szentföldet, nem mellesleg kirabolta a szintén keresztény Bizáncot, ölt, rabolt, pusztított... Nem ez az igazi, ez egy elfajzott, mellékág.

https://www.facebook.com/Rokaffy-Farkas-100597455351741

Az igaz keresztény, ha kell odatartja a másik arcát is, segít az éhezőnek, irgalmas a másik népből és nemzetből valóval, lásd irgalmas Samaritánus, egész életét az járja át, hogy megpróbál úgy élni, mint Krisztus, itt a földön és mindezek mellett alázatos!

Ki van mindezekhez közelebb? Ferenc pápa, András netán Viktor?

Akkor utoljára, ízlelgessük.

Ti tanítjátok kereszténységre a pápát,.... a kabát akasztja a fogast...

 

Szeretettel kérem, szép lassan, alázattal, bocsánatot kérve ideje lenne egy időre csendben maradnotok…