TGM-nek üzenem; Ugyan, menj már!

 

Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess.

Orbán mindenképpen "csapkodni fog" – TGM elemez | 24.hu

Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos semmiképp. Senkinek sem, max saját magadnak. Mert újra és újra felbukkanó orákulumszerű kinyilatkoztatásaid, lehet, hogy téged a mindenkinél bölcsebb, - Most még nem értetek, de egyszer majd fogtok! - típusú szellemi óriás nimbuszába helyezkedő bölcs képébe emeltek, de ez igazából nagyon rövid időn belül majd már senkit, azaz senkit sem fog érdekelni.

Az a fránya idő, csak az ne volna! Filozófus vagy, annak nem is rossz. De neked ez kevés volt. Te mindenáron politikai jósdává akartál válni, ehhez viszont ismerni kellett volna az embereket. Az ízüket, a szagukat, a leheletüket, - még ha borszagú is - és, hogy milyen gatyát húznak minden reggel, és, hogy az hány napja volt mosva utoljára. Úgy ahogyan azt az a rohadt Orbán teszi, az a szemét diktátor, aki maga vágja a disznót, maga vezeti a kisbuszt és amíg nem lett ilyen kisgömböc maga rúgta a bőrt is a pályán fenséges tappancsaival. Nem okosabb, mint te, de ismeri a nép lelkét, azt, amit te nem.

Ismerni kéne az embereket. A kínjaikat, a reményeiket, azt, hogy hány forintból is élnek meg nap mint nap, hogy milyen cipőt kell venni a gyerekeiknek, hogy vannak indulataik, hogy van bennük harag, hogy van, amikor egyetlen zsák krumpli is számít és megjegyzik, kitől kapták.

Te félelmetes intellektuelnek gondolod magad, lehet az is vagy. És ez alkalmassá tett arra, hogy precíz tanulmányokkal, szellemes esszékkel kápráztattad el a világot. De rohadtul elveszítetted a valóságot – vagy sosem találtad – a hús –vér hétköznapokkal. A legnagyobb bűnöd, hogy a sajátjaiddal ba***ál ki, mert őket, a sajátjaidat nem engedted szóhoz jutni, nehogy a te fényed mellett más reflektor is világíthasson.

Becsontosodottan szidtad a rendszert (sokszor teljes joggal) és lehülyéztél és lehülyéztettél mindenkit, aki hinni merészel neki. De az okosokat, akik magukról azt állítják, hogy okosok, a kevésbé okosok, a sima, buta, indulat vezérelt, suttyó kis választópolgárok nem szeretik. Az igazán okosok éppen ezért nem mutatják, hogy okosok, érted?! Most is úgy vonulsz el, (ha tényleg elvonulsz), hogy „átadod a terepet az üvöltözőknek és a okoskodóknak”. Mert rajtad kívül mindenki hülye, vagy lehet te magad már nem tudsz eléggé hangosan okoskodni, vannak tőled hangosabbak -okosabbak és akkor az okoskodás most már ciki.

De képzeld el, -fura lesz - de nem mindenki hülye. Csak az emberek egész egyszerűen élni akarnak! Az emberek, az egyszerű emberek és ők vannak többen, sokkal többen!

Miklós, békülj meg magaddal, a világgal, ülj fel a 6-ra, aztán menj el Ózdra és az Ormánságba, aztán ha hazaértél moss alaposan kezet!

Menj Isten hírével!